Karaman Belediyesi tarafından kentte yaşanan ulaşım sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla yeni 12 adet belediye otobüsü alınacak. Şehir içi toplu ulaşımda kullanılmak üzere Karaman Belediyesi tarafından satın alınacak olan yeni modern belediye otobüsleri, yaşlı ve bedensel engelli yolcuların biniş ve inişleri göz önünde bulunarak tasarlanmış olacak. Sarı ve beyaz renklerle kombin oluşturulan otobüsler modern bir yolculuk sunacak. Karaman Belediyesi tarafından alınacak olan belediye otobüsleri hakkında bilgi veren Başkan Ertuğrul Çalışkan ''Araçlarımız alçak tabanlı olup 60 yolcunun aynı anda seyahat edebileceği kapasiteye sahip olacak '' dedi. 
ENGELLİ VE YAŞLI VATANDAŞLAR İÇİN TASARLANMIŞ
Araçların yaşlı ve engelli vatandaşların kullanımı göz önünde bulunarak tasarlandığını da vurgulayan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan,”Araçlar yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın da biniş ve inişi göz önünde bulundurularak tasarlanmış olup yaşlı ve bedensel engelli vatandaşlarımızın iniş ve binişlerinde sıkıntı yaşamaması için yere doğru alçalabilmekte aynı zamanda tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlarımızın da iniş ve binişlerinde kullanabileceği araçta orta kısmında olan bir adet engelli rampası bulunmaktadır.'' dedi. 
MODERN FERAH YOLCULUK
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan yeni otobüslerin daha modern ve ferah olacağını dile getirerek ''Yeni alacağımız otobüsler daha modern ve ferah olacak. Son teknolojiyle donatılmış otobüsler halkımızın güvenli yolculuk yapması için tasarlanmış. Sarı ve beyaz renklerden oluşuyor. Otobüsler için pazarlıkta bitti. En kısa zamanda hizmet vermeye başlayacağız. Karamanımıza hayırlı uğurlu olsun.'' dedi.  
Necati ERMİŞ