Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri amacı ile belediyenin birçok biriminin çalışacağını ve tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Öte yandan belediyenin bayramlaşma töreni bayramın ikinci günü saat 11.00’de Kale Sosyal Tesisleri’nde yapılacak.Karaman Belediyesi’nden yapılan açıklamada bayram süresince belediyenin birçok biriminin çalışacağı bildirilirken, vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzluk halinde 444 25 70 Çağrı Merkezi’ni arayabilecekleri kaydedildi.

Karamanlılara huzurlu bir bayram geçirtebilmek için belediye olarak gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu: “Kaliteli ve nitelikli hizmet almayı hak eden vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirebilmesi için Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz daha önce başlatmış olduğu denetimlerine bayram süresince devam edecek. Ulaşım, Temizlik ve Park-Bahçe ve Mezarlıklar Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz de bayram süresince 24 saat görevlerinin başında olacaklar. Vatandaşlarımız belediyemizle ilgili her türlü sorun ve ihtiyaçları için 444 25 70 nolu Çağrı Merkezi’ni arayabilirler” dedi.

Çalışmalarla ilgi bilgi veren Başkan Uğurlu: “Vatandaşlarımızın bayramda yoğun ziyaretlerde bulunacağı mezarlıklarda Park-Bahçe Müdürlüğü ekipleri tarafından bakım, onarım ve temizlik çalışmaları yapıldı. Kabirlerini sulamak, serinletmek isteyen hemşerilerimiz su bidonlarını Mezarlıklar Müdürlüğü’nden temin edebilecek. Cuma günleri hoparlör sistemi ile mezarlıkta okuttuğumuz Kur’an-ı Kerim, Arefe günü de okunmaya devam edecek. Kent mezarlığını ziyarete gelen yaşlı, hasta ve yürüyemeyecek durumda olan vatandaşalrımız, Arefe günü mezarlık içerisinde görevli personelimiz tarafından araçla taşınacak” dedi.

Bayram süresi boyunca Belediye Otobüslerinin ücretsiz yolcu taşıyacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Uğurlu: “Ramazan Bayramı’nın ilk günü olan 19 Ağustos Pazar gününden 21 Ağustos Salı gününe kadar Belediye Otobüslerimiz saat başı ücretsiz yolcu taşıyacak. Sabah saat 08.00’den itibaren başlayacak seferler akşam saat 23.00’e kadar sürecek. Vatandaşlarımıza rahat ve huzurlu bir bayram geçirtmek istiyoruz” dedi.

Belediye de Bayramlaşma Bayramın İkinci Günü

Bu arada Karaman Belediyesi’nde bayramlaşma bayramın ikinci günü olan 20 Ağustos Pazartesi günü yapılacak. Kale Sosyal Tesisleri’nde saat 11.00’de başlayacak bayramlaşmaya tüm halkımız davet edildi.