Öte yandan belediyenin bayramlaşma töreni bayramın ikinci günü saat 11.00’de, Kale Sosyal Tesisleri’nde yapılacak.

Karaman Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da, yaklaşan Ramazan Bayramı için bir takım hazırlıklar yaptı. Mezarlık, Park-Bahçe, Temizlik ve Ulaşım ile ilgili yapılan düzenlemeler şöyle:

Belediye Otobüsleri Ücretsiz

Bayram süresince şehir içerisinde ulaşım hizmeti veren halk otobüsleri ücretsiz yolcu taşıyacak. Bayramın 1. günü olan 28 Temmuz Pazartesi günü; 1-3 ve 6 nolu otobüsler sabah saat 09:00’dan akşam 23:00’e, 2-4 ve 5 nolu otobüsler ise saat 21.00’e kadar, diğer günler 1-3 ve 6 nolu otobüsler sabah saat 08.00’den akşam 23.00’e, 2-4 ve 5 nolu otobüsler ise saat 21.00’e kadar saat başı olarak sefer yapacak.

Mezarlıkta Hazırlıklar Tamamlandı

Arife gününden itibaren ziyaretçi akınına uğrayan şehir mezarlığında, araç park alanları düzenlendi, çeşmelerin bakım ve onarımı yapıldı, mezar aralarındaki yabancı otlar temizlendi ve vatandaşların mezar başlarına su taşımaları için su bidonları hazırlandı.

Cuma günleri hoparlör sistemi ile okutulan Kur’an-ı Kerim, Arife günü de okunmaya devam edecek.

Ayrıca Kent mezarlığını ziyarete gelen yaşlı, hasta ve yürüyemeyecek durumda olan vatandaşlarımız Arife günü görevlilerce mezarlık içerisinde araçla taşınacak.

Zabıta, Su Arıza ve Çağrı merkezi 7 gün 24 saat Hizmet Veriyor

Karaman Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre bütün günler olduğu gibi 153 Zabıta, bayramda da 24 saat hizmet verecek ve denetimlerine bayram boyunca devam edecek.

Olası su arıza durumlarında vatandaşlar, 185 Su Arıza Hattı’na şikâyetlerini, belediyemizle ilgili her türlü sorun ve ihtiyaçları için de 444 25 70 nolu Çağrı Merkezi’ni arayabilecekler.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan vatandaşlarımızın bayramını kutlayarak açıklamasında şunları kaydetti: “Karaman Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için çeşitli düzenlemeler yaptık. Belediye otobüslerimiz ücretsiz hizmet verecek, Mezarlıkta gerekli düzenlemelerimizi yaptık, Zabıta müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz de bayramda 24 saat görevinin başında olacak. Vatandaşlarımız herhangi bir olumsuzluk halinde 444 25 70 Çağrı Merkezi’ni arasınlar. Tüm Karamanlı hemşehrilerimin ve tüm Müslüman Âlemi’nin Ramazan Bayramını kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Belediye de Bayramlaşma Bayramın İkinci Günü

Bu arada Karaman Belediyesi’nde bayramlaşma bayramın ikinci günü olan 29 Temmuz Salı günü yapılacak. Karaman Kalesi’ndeki sosyal tesislerde saat 11.00’de başlayacak bayramlaşmaya tüm halkımız davet edildi.