Belediyeye ait su, emlak, çevre temizlik, ilan-reklam ve akıllı sayaçlara su yükleme gibi ödemeler, AVS (Akıllı Vezne Sistemi) ile 7 gün 24 saat yapılabilecek. Vatandaşlar akıllı veznede T.C. Kimlik, Sicil no veya abonelik bilgilerini kullanarak ister kredi kartı, isterse nakit olarak belediyeye ait tüm ödemelerini günün bu sistem üzerinden yatırıp para üstünü de alabilecekler.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, kullanımı son derece kolay olan akıllı veznenin, sesli anlatımla kişiyi yönlendirdiğini ve günün her saatinde vatandaşların işlemlerini yapabileceklerini söyledi. Başkan Çalışkan: “Özellikle vatandaşın ayağına hizmeti götürme amacıyla kent bilgi sistemi kapsamında bazı çalışmalarımız vardı. Akıllı vezne de bunlardan biri. Bu sistem sayesinde vatandaşlar belediyeye gelmeden günün her hangi bir saatinde belediyeye olan ödemelerini rahatlıkla yapabilecekler. Çevre Temizlik Vergisi, emlak borcu, reklam vergileri ve fatura ödemeleri akıllı vezne sistemi ile yapılabilecek”dedi.

İleriki zamanda akıllı vezne tahsilât noktalarını yaygınlaştırmayı düşündüklerini söyleyenBaşkan Çalışkan, akıllı veznenin bir kurum veznesinin yaptığı tüm işlemleri yerine getirdiğini de belirtti.
Akıllı vezne takdir topladı 

Vatandaşların belediyeye uğramadan akıllı vezne üzerinden bütün işlemlerini rahatlıkla yapabilecek olması takdir topladı. Hizmetlerin vatandaşların ayağına gitmesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden bazı vatandaşlar: “Artık belediyeye uğramadan sıkıntısız bir şekilde, istediğimiz saatte gidip işlemlerimizi yapabiliyoruz. Bunun için Karaman Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dediler.