Karaman Belediyesi kış dolayısıyla ortaya çıkan soba ve kalorifer küllerinin gelişi güzel dökülmemesi ve çevrenin kirletilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.
Çöp konteynerlerinin yanına gelişi güzel kül dökerek çevreyi kirleten şahısları yakın takibe alan Zabıta ekipleri vatandaşlardan da bu konuda destek bekliyor. Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu’nun her hafta bir mahallede düzenlediği Mahalle Meclislerinde sık sık vatandaşlarımız tarafından gündeme getirilen konteyner dışına kül dökme konusunda Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar bir açıklama yaptı.  

Kış mevsimini ile birlikte soba ve kalorifer küllerinin rastgele dökülmesinin çevre kirliliğine yol açacağını belirten Başkan Yardımcısı Ünüvar, vatandaşların bu konuda daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizerek şu görüşlere yer verdi: “Bilindiği üzere Belediye Başkanımız Sayın Kâmil Uğurlu daha temiz ve modern bir şehir oluşturmanın gayretindedir. Çevreye ve temizliğe büyük önem veren Başkanımızın talimatıyla şehrin her bölgesinde soba ve kalorifer küllerinin gelişi güzel dökülmesini önlemek için denetim başlattık. Bunun dışında Temizlik işlerine bağlı ekiplerimiz ev ev gezerek bu konuda bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Biz de bu konuda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Bu şehir hepimizin. Lütfen kentimize sahip çıkıp çevreye biraz daha önem gösterelim” dedi.

Ünüvar, tüm uyarılara rağmen kül dökenlerin görülmesi halinde, vatandaşların 153 Alo Zabıta hattına haber vermelerini istedi.