Özel yetenekli öğrencilerin etkinlik ve proje temelli eğitim gördüğü Karaman Bilim ve Sanat Merkezi, TÜBİTAK ile işbirliği yaparak Bilim söyleşileri program dizisinin ilkini gerçekleştirdi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Fizik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Yıldız’ın Bilim Yolculuğu konulu söyleşi programına, TÜBİTAK tarafından da temsilci gönderildi.

Programda açılış konuşmalarını yapan Karaman BİLSEM Müdürü Ayhan Zerman, Özel yetenekli öğrencilerin eğitim süreci ve Karaman BİLSEM’deki çalışmalardan bahsetti. Bilim Söyleşileri programı formatında bu yıl 6 program daha planladıklarını dile getiren Zerman, ‘’Yüklendiğimiz sorumluluğun farkında olarak, bu minvalde hedefler belirledik. Amacımız halkını bombalayan, insanlığı zehirleyen bilim adamları değil, köklerine sımsıkı bağlı, ülkesini ufuklara taşıyacak bilim adamları yetiştirmektir.’’ dedi.

Açılış konuşmasının ardından bilimin gelişim sürecini hoş örneklerle anlatan KMÜ Fizik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Murat Yıldız katılımcılar ve öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

TÜBİTAK tarafından gönderilen temsilci, BİLSEM’in fiziki ortamını ve yapılan etkinliğin içeriğini çok beğendiğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti ve TÜBİTAK olarak Karaman BİLSEM ile birçok program daha yapmak istediklerini dile getirdi.

Hediye takdiminin ardından program sona erdi.