Karaman Belediye Meclisi 2017 yılı ilk meclis toplantısında belediyenin hizmet ve tarifelerine zam uygulamama kararı aldı. Bu kapsamda; su, evsel katı atık, atık su, toplu taşıma ve imar harçları geçen yıla nazaran 2017 yılında artmayacak.
            Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şöyle konuştu: "Belediye meclisi olarak, 2017 yılı için vatandaşlarımıza sunduğumu hizmet ve tarife ücretlerinde artış yapmama kararı aldık. Su, evsel atık, atık su, toplu taşıma ve imar harçlarında geçtiğimiz yılın ücret tarifesi uygulanacak."
Akıllı Sayaç Kullananlara Su %10 İndirimli
            Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: "Geçtiğimiz yıl uygulanan su ücreti bu yıl da 1,80 Lira/ton olarak uygulanmaya devam edecek. Ayrıca akıllı su sayacı kullanan abonelere %10 indirim uygulaması devam edecek" dedi.
Belediyeye Gelmeden de Borcunuzu Ödeyebilirsiniz
 
            Karaman Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.karaman.bel.tr adresine giren aboneler; sitenin ana sayfasında bulunan “Akıllı Kent Hizmetleri” bölümünden kredi kartları ile Belediye binasının doğu kapısı, Devlet Hastanesi ve Cumhuriyet Parkı’ndaki Akıllı Veznelerden nakit veya kredi kartı ile Belediyenin 444 25 70 Çağrı Merkezi hattından sesli yönlendirmeyi takip ederek kredi kartı ile ve anlaşmalı bankaların internet şubelerini kullanarak vatandaşlarımız borçlarını ödeyebiliyorlar.