İlk tören Cumhuriyet Parkı'nda düzenlendi. Törende İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt, Atatürk büstüne çelenk sundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.

Kazımkarabekir Spor Salonunda devam eden törene Karaman Valisi Fahri Meral, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Osman Tezcan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Kurt yaptığı konuşmada; “Aziz milletimizin Kurtuluş Savaşı süreciyle başlayan, iradesiyle tarihine yön verdiği bir günün yıl dönümünü kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisinin 99. Açılış Yıl Dönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerinden tüm zor şartlara rağmen vazgeçmeyen bir milletin evlatları olarak bugün de devletin ve milletin bekası için milli şuurla hareket edeceğiz. İçte ve dışta oluşabilecek düşmanlıklara asla fırsat vermeyeceğiz. Dün topraklarımızı ele geçirmek üzere ortaya konan düşmanlıkların, bugün 15 Temmuz’da olduğu gibi daha sinsi bir maske altında oynanan oyunlarla aynı amaca hizmet ettiğini görüyor, biliyor ve yapılanları unutmuyoruz.

Milletinin gücünü temsil eden, milletiyle yekvücut olmuş iradenin asla kaybetmeyeceğini gösteren Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları, ilk meclisten aldığı güçle yeniden diriliş için cumhuriyete gidilen yolda, sömürgeci arzular taşıyan tüm dünyaya karşı milletin duruşu olmuştur. Kahraman bir millet, tarihin kendine yakıştırdığı şekilde her dönem kendi kahramanını ortaya çıkarır ve kahramanını asla yalnız bırakmaz. Onun için her yıl törenler ve kutlamalarla idrak ettiğimiz bu günü, gelecek nesillerimize aktarırken verilen mücadele ve yapılan fedakârlıkların zorba devletlere boyun eğmemek için gerçekleştirildiğini iyi anlatmalıyız. Millet olarak, Çanakkale, Kurtuluş Savaşımız, KutülAmare Zaferimiz ve tüm mücadelelerimiz düşmana, işbirlikçilerine ve zorbalıklarına karşı çıkışımızdır. Aynı durumların ve tavrın, bugün ve yarın tekrar yaşanabileceği gerçeğini, birlik ve beraberlik gücümüzü daha da artırarak hatırda tutmalıyız.

Sevgili Çocuklar, Bugün ve gelecek sizlerindir. Bizler, güneş sıcaklığında hiç bitmeyecek gülücükleriniz için buradayız. Ailelerinizin sevgisini aratmayacak öğretmenlerimiz, sizlerin mutluluğunu sağlayabilmek için çalışıyor. Kadim medeniyetimizden aldığımız bilinçle çocuklarımızın mutluluğunu sağlarken, devletimiz, büyük yıkımlara ve göçlere maruz kalan dünya çocuklarının tebessümü ve mutluluğu için de çareler ortaya koyuyor.

Cumhuriyetimizin 100. yılı 2023 ve Anadolu’nun Türk yurdu olmasının bininci yılı 2071’e çocuklarımızı ve gençlerimizi en iyi şekilde hazırlama çabasındayız. Onlara güveniyor ve inanıyoruz. Biliyoruz ki çocuklarımız, devletimizin sunduğu imkânları iyi değerlendirecek, tarihimizden aldığımız özgüvenle, büyük başarılara imza atacaklar.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Meclisimizin açılışında bulunan tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyor, ebediyete irtihal etmiş tüm şehitlerimize ve gazilerimize rahmet diliyorum. Çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Yem Sanayi İlkokulunun öğrencileri gösterilerini sundu.

Öğrencilerin gösterisi büyük ilgi görürken büyük alkış topladı.

Tören, resim, şiir ve kompozisyon ile spor dallarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edilmesi ile sona erdi.