Karaman'da far ile kara avcılığı yaptıkları gerekçesiyle 21 kişiye 21 bin 164 lira idari para cezası kesildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğüne bağlı Karaman Şubesi Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, av koruma ile jandarma ekiplerinin il genelinde yaptıkları denetim ve kontrollerde, far avı ile kara avcılığı yaptıkları belirlenen 12 kişinin yakalandığı kaydedildi.

Açıklamada, şahıslara 21 bin 164 liralık idari para cezası uygulanırken, far avında kullanılan 2 cip, 1 motosiklet ve 1 otomobile ise mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el konulduğu belirtildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğüne bağlı Karaman Şubesi Müdürlüğü açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Av ve yaban hayatı ile biyolojik çeşitliliğin korunarak gelecek nesillere aktarılması için Şube Müdürlüğümüz ve jandarma ekipleri ile birlikte yoğun olarak kontroller yapılmaktadır. Bu kontrollerin yanı sıra köylerimizde muhtarlarımızın da desteği ile “Av ve Yaban Hayatı ile Biyolojik Çeşitliliğin Korunması” konulu toplantılar yapılarak vatandaşlarımızı bilgilendirmekteyiz. Bu bilgilendirme kapsamında özellikle kafes avı ve far avı gibi eylemlerin biyolojik çeşitliliğe zararlı etkileri anlatılarak otokontrol sağlamak, Müdürlüğümüzün öncelikleri arasında yer almakta olup, koruma ve kontrol çalışmalarımız bu ilke çerçevesinde yürütülmektedir. Özellikle far ile av yapanların ülkemizin doğal kaynaklarına ne kadar zarar verdiklerini bilmelerinin yanı sıra av da kullandıkları araçlara el konularak mülkiyetinin kamuya geçirildiğini, kişi başı yaklaşık 2 Bin ile 5 Bin TL arasında değişen idari para cezası ve tazminat cezalarının olduğunu bilmeleri gerekmektedir.

Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüz, Karaman’da, bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarını göz önüne alarak doğal kaynak değerlerin, sürdürülebilirlik, katılımcılık ve çevreye duyarlılık temel ilkeleri doğrultusunda koruma amacı gütmektedir.  Bu kapsamda ilimiz genelinde av ve yaban hayatının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla, il ve ilçe jandarma komutanlıkları, belgeli avcılar, avcı dernekleri ve köy muhtarlıklarının da desteği alınarak av koruma ve kontrol çalışmaları etkin bir şekilde sürdürülmektedir.”