Karaman’da pancar üreticileri Ereğli Şeker Fabrikasının pancar alımına koymuş olduğu kota ve randevu sistemine tepki gösterdi.

Yaklaşık 50 traktör ile farklı köylerden gelen üreticiler şehir merkezine girdi. Ereğli Şeker Fabrikası Karaman Ziraat Bölge Şefliği önünde eylem yapmak isteyen çiftçileri polis ekipleri 1.İstasyon Caddesi üzerinde durdurdu. Eylemlerine burada devam eden çiftçiler, Ereğli Şeker Fabrikasının koyduğu kotayı yükseltmesini istedi.

Daha sonra eylem yapan çiftçilerin yanına gelen Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada; “Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi, Ereğli Şeker ile görüşüyor. Bunlar burada kooperatif üyesi olan bir vatandaşa makine aldırıyorlar. Bu adama makinanın parasını kazandıralım diye bizim üreticimizin hakkı yeniliyor. Cumartesi günü Tarım Komisyonu Üyeleri geldiğinde toplantıda bu sıkıntıyı dile getirdim. Bu ayın 20’sinde kotayı çıkaracaklarını söyledikleri halde hala düşürüyorlar ise demek oluyor ki Ereğli Şeker yönetiminin bir sıkıntısı var. Neden bu çiftçiyi bu kadar üzüyorsunuz. Ereğli Şeker’in yaptığı büyük bir haksızlık, büyük bir usulsüzlük. Bir kişiye para kazandırmak uğruna bu kadar çiftçiyi mağdur etmesinler” dedi.

Muğlu son olarak çiftçilere, Çarşamba gününe kadar sorunun düzelmemesi halinde tekrar eylem yapacaklarını aktardı.

Yaklaşık 1 saat boyunca traktörleri ile caddeyi trafiğe kapatan çiftçiler daha sonra sessizce dağıldı.

Ereğli Şeker Fabrikası Karaman Ziraat Bölge Şefliği yetkililerinden ise herhangi bir açıklama yapılmadı.