Belediye Encümen Salonu’nda düzenlenen toplantıda Başkan Çalışkan ile Karaman'daki ulusal ve yerel basın mensupları bir araya geldi.

Aktekke Kent Meydanı projesi ve Topucak Mahallesinin projeleri hakkında detayı bilgi veren Başkan Çalışkan, “Biz kurumlar ile ortak iş yapıyoruz. Kim bu şehre hizmet ediyorsa, hizmet etmek istiyorsa belediyenin kapısı açık. Yeter ki Karaman’a biri bir çivi çaksın.” dedi.

2023 hedeflerine Karaman hak ettiği yeri alacağını söyleyen Çalışkan, “10 lira 20 lirayı bulamayan bir şehir, milyarlarca yatırım alabilecek bir güce gelmişse çok büyüktür. Kamu yatırımına baktığımız zaman 11 milyar TL’yi bulmuştur. Şu anda açılışını yapacağız dediğimiz yerler 1.4 milyarlık açılışını yapacağımız yerlerdir. Karaman Belediyesi’nin bile 4 yılla yaklaşan süreçte neredeyse 300-400 milyonu bulmuş ortak yatırımlar yapan bir belediyedir.

Şehrimize ve şehrimizde yaşayan bütün insanlar için her şeyin bereketli olmasını diliyorum. Potansiyelimiz var, gücümüz var, dinamiğimiz var, hak ettiğimiz yeri alacağız. Bir belediyenin şehrin ekonomisinin içerisindeki sistemlere ne kadar girdiğini hep birlikte göreceğiz. Biz illa bir saha değil, geniş bir alan içerisinde mücadele ediyoruz. Hem kendimiz buna alışmaya çalışıyoruz, hem de şehrimiz buna alışmaya çalışıyor. 2023 hedeflerine şehrimiz de hak ettiği yeri alacak.” şeklinde konuştu.

AKTEKKE KENT MEYDANI VE TOPUCAK MAHALLESİ PROJESİ İHALEYE ÇIKIYOR

Başkan Çalışkan, Aralık ayının sonu gibi Aktekke Kent Meydanı Projesi’nin ihale edileceğini aktararak, şunları ifade etti;

“Şehrimiz için önemli, yıllardır süren iki tane önemli, kangrene dönüşmüş, kent meydanı ve Topucak mahallesindeki projelerimizin hangi noktaya geldiğini göreceğiz. 2005 sürecinde başlayan Aktekke Kent Meydanı projesi, yeni baştan dizayn edilerek, ihaleye çıkmak üzere proje çalışmasını tamamlamak üzereyiz. Aralığın sonu itibariyle bu proje ihale edilecek şekilde hazırlanmış olacak. İtiraz olmazsa Nisan veya Mayısta Aktekke Kent Meydanı projesinin temelini atmış oluruz. 2020 yılı gibi de Aktekke Kent Meydanı projesi bitirilecek.”

Topucak Mahallesi Projesinin Ocak yada Şubat ayı gibi ihaleye çıkacağını belirten Çalışkan, “Topucak mahallesi 1991’de sit alanı ilan ediliyor. 1998’de sit alanı genişletiliyor. Fakat sit alanı ilan edildiği zaman koruma amaçlı imar planı yapılması gerekir ki oradaki vatandaşlar neleri yapabileceklerini görmeleri, bilmeleri lazım. Bunlar yapılmadığı için burada yıllardır bir garabet, bir ucube şeklinde terk edilmiş bölge ortaya çıkıyor. Yenileme alanı içerisinden eski Karaman’ı çıkartalım böylece etrafındaki eski Karaman baskı yaparak tamamen yenilenmiş olsun diye düşündük. Çünkü bizim orada imarsal insiyatifimiz yok. Şu anda buranın uygulama imar planı, ihaleye esas imar planı çıktı, kurulun önünde. Ocak yada Şubat ayı gibi ihaleye çıkacak. 2019 yılı ortaları gibi projemiz bitmiş olacak.” dedi.