New Karaman Otel de dün akşam yani 20.02.2020 tarihine özel bir araya gelen Denizliler, birbirleriyle tanışıp kaynaşma fırsatı yakaladılar.

Gecenin önemine binaen konuşan Karaman Gündem Gazete ve Site sahibi Kemal Önder Demirkollu; ''Bilindiği gibi Denizli Büyükşehir Belediyesi, '2020 Denizli Yılı' projesini resmi olarak ilan etmişti.  Şehrin plaka kodu olan '20'nin yan yana geldiği 2020 yılında hem Denizli'de hem de ülke genelinde ilin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri bir kez daha ulusal ve uluslararası gündeme taşıma amacıyla böyle bir çalışma başlatıldı.  Yıllardır Karaman'da çalışan, burada ikamet eden, hatta yerleşen Denizliler olarak birbirimizle tanışma, kaynaşma adına 20.02.2020 Günü saat 20.00 'yi buluşma tarihi olarak belirlemiştik. Yaklaşık 60 kişi bu gecede bir araya geldik. Yıllardır Karaman'da çalışan, yaşayanlar olarak bu birlikteliği hayal etmiştik, bunu da bu gece gerçekleştirmiş olduk.  Karaman ve Denizli şehirlerinin insanları,  mesafe uzak olsa da esasında birbirlerine çok yakınlar. Bu yakınlığın başında Pamukkale ve özellikle Karahayıt'da ki termallerin Karamanlıların en çok tercih ettiği yer olması Karamanlılar la Denizlileri birbirlerine bağlamış, kaynaştırmış ve kültürel açıdan da paylaşımlar olmuş ve etkileşimleri de devam etmektedir. Bunun bir göstergesi de iki şehir arasında ki evlilikler son yıllarda artarak sürmektedir.

Karaman'da yaşayan Denizliler olarak bu gecede ki birlikteliğin yanında bizler ayrıca Karaman ekonomisine, hizmet sektörüne katkı sağlayanlar olarak, bu faydalıklarımızı daha da artırarak iki şehir arasında ki bağları daha da geliştirmeyi düşünüyoruz. Ayrıca bu birlikteliğimizi ilerki zamanlarda kapsamını geliştirip, iki şehrin protokolünü bir araya getirmeyi, farklı etkinlikler yapmayı da planlıyoruz. Aramızda İl Müdürü, Doktor, Mühendis, Öğretmen, Öğretim Üyesi, Hemşire, Polis, sağlık memuru, esnaf birçok hemşerimizi aramızda görmekten, bir araya gelmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz. Katılan siz değerli hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum'' Dedi.

Yemekte hemşehriler tek tek kendilerini tanıttıktan sonra bolca sohbet etme fırsatı yakaladılar. Öğretmen Yasin Şavlı araçlar için hazırladığı Denizliler Yılı Logolu yapışkan etiketleri dağıttı. Müzik öğretmenleri Hakan Karakaya'nın sazla eşlik edip, Ebru Boztaş'ın da güzel sesiyle icra ettiği Denizli yöresine ait türküler, Denizlileri hoş zamanlar yaşattı. Program ilerleyen günlerde piknik ve iftar yemeği gibi organizasyonların planlamasının konuşulması ve Denizli Yılı Logosu flamalarıyla toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.