Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İlim Yayma Cemiyeti Karaman Şube Başkanı Nurullah Koçak’ın açılış konuşması ile devam etti. Koçak konuşmasında, İlim Yayma Cemiyetinin yapmış olduğu sosyal ve kültürel etkinliklerden, öğrencilerle ilgili faaliyetlerden bahsetti. Dört farklı konuşmacı tarafından her hafta farklı bir konunun işleneceğini belirten Koçak, Karaman halkını bu tür faaliyetlere katılmaya davet etti.

Bu yıl yapılan programların ilkine konuşmacı olarak katılan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Murat Gök, peygamber efendimizin hayatını anlatan Siyer üzerine bir konuşma gerçekleştirdi.

Peygamberimizin doğumundan kendisine peygamberlik görevi verilinceye kadar geçen dönemi değerlendiren Murat Gök, Siyer ilminin ortaya çıkışı ve önemi hakkında bir takım bilgiler verdikten sonra Allah Resul’ünün dünyaya teşrifi sırasında Arap yarım adasında ve bölgede ki ahvali anlatarak konuşmasına devam etti.

Hazreti Peygamber’in mücadelesini daha iyi anlayabilmek için İslam öncesi Arapların yaşayışlarının ve dönemin şartlarının iyi anlaşılması gerektiğine vurgu yapan konuşmacı o dönem insanının yaşam biçimi, dini yaşayışları, örf ve adetleri hakkında bilgiler verdi. Efendimizin doğumundan peygamberlik verilinceye kadar geçen 40 yıllık hayatının Siyer kaynaklarında anlatılan bölümlerine değinen konuşmacı Mekke’de ilk vahyin inişine kadar ki süreci değerlendirdi.

Efendimizin hayatını üç program halinde anlatacak olan konuşmacı, ikinci programında peygamber efendimize peygamberlik görevi verilmesinden Medine’ye hicretine kadar olan süreci değerlendirecek. Üçüncü ve son oturumunda ise Medine’ye hicretten Hz. Muhammet’in vefatına kadar olan on yıllık dönemi anlatacak. Son olarak kalan dört programda Hazreti Ebu Bekir, Hazreti Ömer, Hazreti Osman ve Hazreti Ali dönemleri de birer program içerisinde düzenli bir şekilde anlatılacak.

Bu şekilde dinleyicilerin İslam’ın inmeye başladığı dönemden itibaren Emevi devletinin kuruluşuna kadar olan süre Siyer ve İlk Dönem İslam Tarihi başlığı altında değerlendirilecek.

Program her hafta farklı bir konu işlenecek şekilde 4 farklı konuşmacı tarafından devam edecek.