Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Küçükcicibıyık, yaptığı açıklamada, Türk milletinin vatanı uğruna her şeyini feda etmekten dün çekinmediği gibi bugünde çekinmeyeceğini söyledi.

Sağduyu ile ülkeye ve orduya güvenmek, destek olmak ve birlik olma günü olduğunu ifade eden Küçükcicibıyık, şunları kaydetti:

"Vatanımızı terörist unsurlardan korumak amacı ile Suriye’nin İdlib kentinde bulunan askerlerimize dün gece Suriye rejim güçleri ve işbirlikçileri tarafından yapılan hain ve alçak saldırıyı nefretle kınıyoruz. Hain saldırı da 33 vatan evladımız şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralı askerlerimize de Allah'tan şifa diliyoruz. Türk milletini başı sağ olsun diyoruz. Bu alçak saldırıya ordumuzun Türk silahlı kuvvetlerimizin muhataplarına anladığı dilden ve misliyle cevap vereceğine yürekten inanıyoruz. Onlara Allah'tan yar ve yardımcı olmalarını diliyoruz."

Danış Kitabevi sahibi Mustafa Danış ise askerlerin ve polislerin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, "Akşamki olan olaylar askerlerin şehit olması bizleri derinden üzmüştür. Bu noktada askerimizin polisimizin her zaman arkasındayız, destekçileriyiz. Fakat bu olayların bir an önce bitmesini istiyoruz. Bizi büyük bir savaşa doğru itiyorlar. Bizin burada metanetli olmamız gerekiyor" dedi.

Çalışkan İletişim sahibi Halis Çalışkan da "Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hain saldırı da şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Acısı büyük olan ailelere de sabırlar diliyoruz. Ülkemizin ve ordumuzun her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isteriz" ifadelerini kullandı.