Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, ‘’15.11.2015 tarihinde İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda İl Müdürümüz Orhan ÖZÇALIK, Fırıncılar-Pastacılar-Lokantacılar ve Gıda Maddesi Üreten İşyerleri Odası Başkanı Alaaddin DİVLELİ ve ekmek fabrikası işletmecilerinin katılımı ile 09 No’lu İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı konusunda toplantı yapılmıştır.
İlimizde Mevut Ekmek Kalitesinin Artırılması Projesi kapsamında İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen ekmek kalitesinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi çalışmaları doğrultusunda 27.09.2016 tarihinde 09 nolu İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı alınmıştır. Söz konusu İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ekmek üretiminde kullanılan maya miktarı, istimleme odası sıcaklık ve nem değerleri, pişirme sıcaklığı vs. birçok konuda işletmecilere sınırlamalar getirmiştir.
Alınan bu kararla 01.01.2017 tarihinden sonra İl merkezinde faaliyet gösteren ekmek fabrikaları 21.00 ve 01.30 saatleri arasında ekmek üretemeyecektir. Üretilen ekmekler fırın çıkışından sonra en fazla 4 saat içerisinde son tüketiciye veya son tüketiciye satış yapan perakendeciye ulaştırılması gerekecektir.
Ekmek dağıtım araçlarına İl Müdürlüğümüzden Ekmek Dağıtım Araç Kayıt Belgesi alma zorunluluğu getirilmiş olup, ekmeğin üretiminden tüketiciye ulaşıncaya kadar tüm aşamalar ciddi bir şekilde takip edilerek kontrol edilecektir.’’ denildi.