Giresun merkezli aralarında Karaman’ın da bulunduğu 8 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına karşı düzenlenen (FETÖ/PDY) operasyonlar genişletilerek devam ediyor.

FETÖ'nün TSK içinde mahrem yapılanmasına karşı dün başlatılan operasyon kapsamında gözaltı sayısı 10'a çıktı. Gözaltına alınanlar arasında ise FETÖ'den tutuklu eski Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun emir astsubayı da bulunuyor.

Edinilen bilgilere göre, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından örgütün mahrem yapılanmasına karşı başlatılan operasyon neticesinde Giresun merkezli, Ankara, Gaziantep, Bursa, Şırnak, Kırıkkale, Sakarya ve Karaman illerinde yapılan operasyonlarında 10 muvazzaf asker gözaltına alındı. Gözaltına alınan 10 muvazzaf askerler arasında ise bir isim dikkat çekiyor.

2016 yılında Giresun Jandarma Bölge Komutanı olarak görev yaparken Alucra ilçesine bağlı Tohumluk yaylası kırsalında içinde bulunduğu helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu düşen ve kazada eşi ve kızını kaybeden kendisi de ağır yaralı olarak kurtulan Mustafa Doğru'nun emir astsubayı olarak görev yaptığı öğrenilen astsubay Murat Ş. de gözaltına alındı. Kazadan sonra Karaman iline tayini çıkan Murat Ş. dün başlatılan operasyonlar kapsamında Karaman'da gözaltına alındı.

Öte yandan, helikopter kazasında eşi ve kızını kaybeden kendisi de yaralı olarak kurtulan Mustafa Doğru'nun yargılanmasının devam ettiği öğrenildi.