Karaman’da son 4 yılda yapılan bütün hizmetler Karaman’ı farklı bir boyuta taşıdı. Artık Karaman daha modern ve küçük bir il olma görünümünden çok daha uzak. 

Göreve geldiği 2009 yılından bu yana sadece Karaman’a hizmet için çalışan Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, seçim süresince verdiği sözleri yerine getirmek için büyük çaba sarf ediyor.
   

Karaman’da şimdiye kadar görülmemiş büyük projeleri hayata geçiren, bir kısmının hizmete girmesiyle Karaman’ın prestijini ve havasını değiştiren çalışmaların ardından daha farklı projelerde sırada bekliyor. 

4 yıllık süreçte hizmete sunulan birçok hizmetlerden biri de, Karamanoğlu Mehmetbey Köprülü Kavşağı. Konya-Mersin yolu üzerinde otogar kavşağına yaptırılan ve Karaman’ın ilk köprülü kavşağı olma özelliğini taşıyan Karamanoğlu Mehmetbey Köprülü Kavşağı, 5 Aralık 2010 yılında hizmete girdi. Yapımına 3 Ağustos 2010’da başlanan kavşak, 4 aylık bir çalışmayla tamamlanarak Konya-Mersin yoluna dört şeritli direkt geçiş sağladı. 

Karaman’ın şehirlerarası trafiğini önemli ölçüde rahatlatan ve kent girişine ayrı bir estetik katan Köprülü Kavşak; 750 metre uzunluğunda yapılırken, Konya-Mersin yolunun 5 km’lik kısmına ve Ereğli kavşağına kadar uzanan 4 km’lik 100. Yıl Caddesi’ne birinci sınıf asfalt dökülerek çift yönlü dört şeritli yol haline getirildi.