Ekim ayı toplantılarına devam eden İl Genel Meclisinde, Orman İşletme Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından bilgilendirme ve istişare amaçlı sunum yapıldı.

İlk olarak Karaman Orman İşletme Müdürü Fazıl Cabaroğlu kürsüye gelerek, görsel sunu eşliğinde meclis üyelerine Karaman’da yapılan Erezyonla mücadele, ağaçlandırma, ormanlara verilen zararların önlenmesi, yabani zeytin aşılanması gibi pek çok konuda Orman İşletme Müdürlüğünün faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi.

Bilgilendirmenin ardından Meclis Üyeleri ile soru-cevap eşliğinde görüş alışverişinde bulunulmasının ardından, İl Genel Meclisine böyle bir toplantı düzenledikleri için teşekkürlerini ileten Cabaroğlu'na, Başkan Kapar ve üyeler de çalışmalarından dolayı teşekkür ederek başarılarının devamını dilediler.

Orman İşletme Müdürlüğü'nün ardından kürsüye gelen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Özgür Öztürk, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı destekleme kurumunun destek verdiği alanlar ve projeler ile ilgili görsel sunum eşliğinde üyeleri bilgilendirdi.

Karaman’da TKDK tarafından destek verilen projeler ile ilgili de ayrıntılı olarak üyeleri bilgilendiren ve üyelerin sorularını cevaplandıran Öztürk'e, bilgilendirmeleri ve Karamana verdikleri destek için Başkan ve üyeler teşekkürlerini iletti.