Karaman Belediyesi, yaya ve araç trafiğinin oldukça yoğun olduğu devlet hastanesi önüne yaya alt geçidi yapmak için kolları sıvadı. Hastane alt geçit projesi ihalesi 20 Şubat 2017'de yapılacak.

Şehrin ihtiyaçları doğrultusunda yeni projeler üretmeye devam eden Karaman Belediyesi şimdi de devlet hastanesi önüne yaya alt geçidi yapacak. Bu proje ile yaya ve araç trafiğinin yoğunlaştığı devlet hastanesi önündeki karmaşa ve tehlike son bulacak. Alt geçit içerisinde hasta, engelli ve yaşlıların rahat kullanımı için asansör sistemi bulunacak. Ayrıca alt geçitte ticari faaliyetlerin yapılabileceği dükkânlar da bulunacak.

Alt geçit projesi ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti: "Hastane caddesi üzerinde, devlet hastanesi önünde yayaların karşıdan karşıya geçişlerini daha güvenli bir hale getirmek için bir alt geçit projesi hazırladık. 20 Şubat'ta ihalesini gerçekleştirecek olduğumuz alt geçitte çalışmalara kısa süre içerisinde başlayarak, bu projemizi yaz aylarında hizmete sunacağız. Karamanımıza hayırlı olsun."