Hastaneden yapılan açıklamada, Anne adayları sürece dair ne kadar çok şey bilirse o kadar az stres yaşıyor. Gebe okulumuzda anne adaylarına hazırlanan bilgilendirme programımız; tüm gebelerin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemle ilgili konularda bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Hamilelik süreci fizyolojik açıdan fiziksel ve ruhsal olarak anne adaylarının değişikliklere maruz kaldıkları bir süreçtir. Gebelik döneminde ve hemen sonrasında oluşabilecek ruhsal değişikliklerle ilgili gebe okulu eğitmenlerimiz eğitim ve destek vermektedir. Aynı zamanda normal doğum eylemi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazanmayı hedeflemiştir. Bu hedefler doğrultusunda gebelerimiz üç ayrı oturum halinde eğitim programına alınıp katılım sertifikası ile mezun edilmektedir.

Hamilelikle ilgili toplumda yanlış bilgilerin oldukça yaygın olduğunu belirten Karaman Devlet Hastanesi yetkilileri,“ Mide ekşiyorsa bebeğin saçı çıkıyordur" “Saç kestirmek, tırnak kesmek bebeğin ömrünü kısaltır”,“Hamileyken spor yapılmaz.”gibi birçok yanlış bilgilerin anne adaylarının arasında sıkça konuşulduğuna değindi.

Hastane olarak gebelerin kulaktan dolma değil daha sağlıklı ve bilinçli bir gebelik, doğum ve lohusalık süreci geçirebilmelerini hedefliyoruz. Gebelerimizin gebe okulunda sağlık profesyonelleri ile poliklinik ortamı dışında çok daha fazla vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Donanımlı eğitimcilerimizle, 20 kişilik standartlara uygun düzenlenmiş eğitim ve egzersiz salonumuzla yeniden tasarlanan gebe okulumuz anne adaylarımıza kaliteli hizmet sunuyor.

Gebe Okulu İle İlgili Videolar

https://www.youtube.com/watch?v=Yw7y1V8V-JU

https://www.youtube.com/watch?v=G9etPH_Gujw&t=1s

Bu Linklerden Ulaşabilirsiniz.