Konuyla ilgili gerçekleştirilen ilk bilgilendirme toplantısı Ayrancı Köy Muhtarlarının katılımı ile Ayrancı Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlendi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğü'nden Burcu Uncu Kirtiş, Mustafa Nizam Nizamlıoğlu, Tarım İl Müdürlüğü'nden Feyzal Duru Kandemir, Pelin Şimşek, Ayrancı Belediyesi'nden Cafer Cansu, Üçharman, Kıraman Köyü Kalkınma Kooperatifi Başkanlığı'ndan Başkan Metin Fahri Alp ve Karaman Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Ayşegül Koçak, Murat Akgül ve Ersoy Topal'ın Divle Denetim Komisyonu üyeleri olduğu ve Komisyonun tanıtımı ile görevleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantıda, Divle Denetim Komisyonu Üyeleri Murat Akgül, Cafer Cansu ve Metin Fahri Alp tarafından Karaman Divle Obruk Peyniri üreticilerinin bundan sonraki süreçte, denetim aşamasında izlenecek adımların neler olduğu köy muhtarlarına anlatıldı. Karaman Divle Obruğu Tulum Peyniri ayırt edici özellikleri, olgunlaşma süresi, kullanılan süt ve materyallerin Ayrancı yöresinden olması ve üretim teknikleri konusunda bilgilendirme yapılarak Karaman Divle Obruğu Tulum Peyniri ile ilgili Karaman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bastırılan broşürler, kanun ve yönetmelikler katılımcılara dağıtıldı. Ayrıca Ayrancı ve Yöresinde coğrafi işaret hakkında farkındalığın sağlanması adına Odamız tarafından hazırlanan afiş ve broşürler ile halkın bilgilendirilmesi sağlanmıştır.

Toplantıda Karaman Divle Obruğu Tulum Peyniri marka logo kullanımı konusunda da bilgi verilerek  coğrafi işaretler ve geleneksel ürün adlarına ilişkin amblem kullanımına yönelik usul ve esasların nasıl olması gerektiği katılımcılara anlatıldı.