TFF 3. Lig 1. grupta ilimizde temsil eden Karaman Futbol Kulübü yönetimi tarafından Grand Otel’de iftar programı düzenlendi. Düzenlenen iftar programı ilahi dinletisi ve dualarla başladı. Oruçların açılmasının ardından Karaman Futbol Kulübü Onursal Başkanı Mehmet Ali Han selamlama konuşma yaptı.

Han konuşmasında, “Seçildiğimizden gün biz kimseden para istemeyeceğimizi söyledik bizim tek istediğimiz Karaman halkının desteği ve kalbi. Elhamdülillah bu desteği gördük ayrıca bugün burada Karaman’ın birleştiğini bizlere destek olduğunu da gördük. Bu destekler bizim çalışmamızı ateşliyor Allah hepinizden razı olsun hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz ne şirketiz ne bir siyasi partiyiz bizim amacımız Karaman’a hizmet etmek ilimizi dünyada marka haline getirmek. Biz dernek temsilcisiyiz istendiği anda ceketimizi alıp çekip gideriz de. Bu yüzden Karaman halkının hizmetindeyiz onlar nasıl isterlerse o yönde çalışacağız. Pazar günü çok önemli bir maçımız var bizleri destekleyeceğinize kesinlikle inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Pazar günü oynanacak olan maçı kazanarak Pazartesi günü çifte bayram yaşamayı temenni ettiğini dile getiren AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker konuşmasında, “Burada Han kardeşlerin yakmış olduğu meşalenin kıvılcımının nereler kadar geldiğini hep beraber görüyoruz. Çok farklı kimlikleri olan çok farklı kişiler olan iş adamlarından, siyasetten birçok sektörden basına kadar kardeşlerimizle beraber bir Karaman sevdası için bir arada olmak çok büyük bir mutluluk. Futbol aslında insanları peşinde koşturan seyredenler, oynayanlar için çok farklı amaçları olan ama başkanlar için çok çok farklı sıkıntıların olduğu bir sektör. Han kardeşler ilimize gelerek Karaman futbolunun farklı bir boyuta geçmesini sağladılar. En önemli özelliği de Karaman’ı bir amaç uğruna sevgi etrafında birleştirdiği başarılar. İnşallah bu sene üçüncü ligde kalarak gelecek senelerde daha üstü liglere çıkmayı sağlayarak Karaman’ın ismini hem Türkiye’de hem de dünya genelinde duyurulmasında Han kardeşler vasıtasıyla ulaşacağımızı temenni ediyorum. Bunun gerçekleşeceğinden hiç şüphem yok çünkü Han kardeşlerdeki azmin dik duruşu ve Karaman’ın bunu benimsemesine hepimiz burada şahitlik ediyoruz. Pazar günü maçı kazanarak Pazartesi günü çifte bayram yaşamayı temenni ediyorum. Han kardeşlere, futbolcularımıza ve Karamanlı taraftarlara Karamanımıza başarılar diliyorum” sözlerine yer verdi.

AK Parti Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser ise, “Ben sözlerimin başında kulübü devir aldıktan sonra azimle mücadele eden Han kardeşleri tebrik ederek başlamak istiyorum. Karaman Futbol Kulübü azimle çalıştı hafta sonu çok önemli bir maç var ben o maçta başarıya ulaşacağımıza eminim Allah’ın izniyle. Ve o maçta bütün Karaman olarak beraber olacağımıza inanıyorum ve futbolcularımızı sahada destekleyeceğiz maçın sonunda da saha ineceğiz. Hayalimde şöyle bir şey var Karaman’da çok güzel bir stadyum yapmak üzereyiz bu hafta sonu maçı kazanırsak eğer önümüzdeki yıllarda binlerce Karamanlının katıldığı çok daha büyük maçlar görmeyi daha büyük başarılara imza atacağız.” dedi.

Futbolun ülkemiz için birleştirici bir güç olduğunu vurgulayan CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver de, “Bu gücü iyi kullanabilirsek hep birlikte oluruz mutlu oluruz. Kulüp başkanlarımız ve ekibi bunu belli bir noktaya getirdiler İnşallah bunu daha güzel noktalara taşırlar. Bu iftar yemeği bunun en güzel örneği demek ki spor her kesimden insanı her düşünceden insanı bir araya getirebiliyor. Karaman’ın bu birlikteliğe bu güce ihtiyacı var. Karaman bu tabloyu birlikteliği yıllardır özledi inşallah budan sonra spor adına Karaman Futbol Kulübü adına bu tabloyu birlikte sergileriz. Bizler siyasiler olarak her zaman kulüp başkanımızın ve ekibinin yanındayız arkasındayız ve nerede isterlerse oradayız. Onlardan tek beklentimiz var başarı. Şehrimizin takımını ve şehrimizi başarılı kılmaları inşallah bunu başarabilecekler. Ayrıca Pazar günü önemli bir maç olduğunu biliyoruz bu açıdan kendilerine ve takımımıza başarılar diliyorum. İnşallah güzel günlerde başarılı günlerde yine daha büyük kalabalıklarda Karaman’da futbolu ve sporu konuşmak için bir araya geliriz ve mutluluğu paylaşırız” ifadelerini kullandı.

Düzlenen iftar programına AK Parti Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Av. Selman Oğuzhan Eser, CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu, ilçe belediye başkanları, siyasi parti il başkanları, kurum müdürleri, iş adamları, basın mensuplar, kulüp yöneticileri ve davetliler katıldı.