Yunus Emre Kültür Vakfı’nın gençlik yapılanması bünyesinde yer alan BİLGEDER, gençlerin, karakter ve şahsiyetlerinin temel yapı taşlarını oluşturmalarında, potansiyellerini keşfetmelerinde ve kişisel hedeflerini belirlemelerinde, ruhsal ve sosyal yönden gelişmelerine gönüllü destek sağlamak. Bu kapsamda 2015 yılından bugüne her yıl yeni bir proje ile çalışmalarını gerçekleştiren BİLGEDER, bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında hazırladığı “Karakterli Gençlik, Kariyerli Gelecek” projesinin faaliyetleri dolayısı ile mevcut gençlik merkezini, çağın gereklilerine uygun geliştirerek yeni yerinde faaliyetlerine başladı.

Karaman Valisi Mehmet Alparslan Işık, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek’in katılımlarıyla gerçekleşen etkinlikte “Yunus Emre Gençlik Merkezi” ve “Karakterli Gençlik, Kariyerli Gelecek Projesi” tanıtıldı.

Programda konuşan BİLGEDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kodaş, davetlilere teşriflerinden dolayı teşekkür ederek, “2021-2022 Eğitim Öğretim yılını kapsayan yeni “Karakterli Gençlik, Kariyerli Gelecek” projemizde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile ortak protokol ile güçlerimizi birleştirdik. Bu proje kapsamında yol haritamızı İnsan Kaynağının Sınıflandırılması, Kurumsal Kültürün Oluşturulması ve Uzmanlaşmayı, Karakter-Kariyer Eğitimi Programının Oluşturulması, Beceri ve Tasarım Atölyelerinin Kurulması, Meslek Danışmanlığı Şeklinde belirledik. Bu amaçla Karakter Eğitimi, Beceri ve Tasarım Atölyelerinin de içinde bulunduğu gençlik merkezimizin, aynı derdi paylaştığımız gönüllülerimizin de yoğun desteği ile tamamladık. Kendilerine teşekkür ederken, desteklerinin kendileri için Sadaka-i Cariye olmasını temenni ediyoruz” dedi.

“Karakterli Gençlik, Kariyerli Gelecek” projesi Proje Koordinatörü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Murat Öz söz alarak proje hakkında bilgi verdi.

Öz: “Bu proje kapsamında gönüllülerimizi eğitim koçlarına dönüştürerek, eğitimlerimizde karakter ve kariyer olgusunu birlikte ele alacak, gençlerimizin anahtar becerilerini geliştirerek, karakter temelli kariyer planlamaları için onlara profesyonel destek vereceğiz.” Diyen öz açıklamasının ardından Yunus Emre Gençlik Merkezi bünyesinde oluşturulan atölyeler hakkında bilgi verdi: “Bu kapsamda oluşturduğumuz, gençlerin ilgilerine ve becerilerine göre tercih edebilecekleri atölyelere kısaca değinecek olursak, El Becerisi ve Sanat Atölyesi, Sosyal Sorumluluk ve Kültür Atölyesi, Teknoloji Atölyeleri, Doğa-Spor Atölyeleri, Müzik Atölyesi Şeklinde sıralayabiliriz “dedi.

Ardından söz alan Yunus Emre Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Eken: “Yunus Emre Gençlik Merkezi olarak, kafeteryamızdan, oyun salonlarımıza, kütüphanemizden atölyelerimize kadar tüm imkanlarımızla liseli gençlerimizin hizmetindeyiz. Gençlerimize nezih bir ortamda, temiz çevre ile sosyal ve kişisel gelişimlerini sağlayabilme imkânı sunulduğu mekânda, ailelerinde birçok endişesine son veriyoruz. Kayıt kabulümüz halen devam ediyor. Kış saati uygulamamız haftanın her günü 11.00 – 19.00 saatleri arasında hizmet veriyoruz.” diyerek gençleri beklediklerini ifade etti.

Tanıtımın ardından birlikte gençlik merkezini gezerek yetkililerden bilgi alan davetliler, gençlik çalışmalarının önemine değinerek, bu çalışmaların daha da büyüyerek devam etmesini temennilerinde bulunup teşekkür ederek ayrıldı.