Çin'in Wuhan kentinde görülerek hızla yayılan koronavirüs (Kovid19) ve diğer solunum virüslerinin neden olduğu solunum yolu hastalığından koruma ve kontrol önlemlerinin alınması amacıyla yurt genelinde olduğu gibi Karaman’da da gerekli çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda üniversitelerin örgün eğitime ara verdiği süre boyunca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Karaman Kız Yurdu, Nefise Sultan Kız Yurdu, Hatuniye Kız Yurdu, Piri Reis Erkek Yurdu A ve B Blokları, Karamanoğlu Mehmetbey Yurdu ve Ermenek Yurtlarında dezenfekte çalışmaları yapıldı.

Öte yandan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı gençlik merkezi ve kentteki spor tesisleri de tedbir amaçlı özel solüsyonlar ile dezenfekte edilirken, tedbirlerin periyodik olarak devam edeceği belirtildi.

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, İl Müdürlüğü bünyesinde tüm alanlarda dezenfekte çalışmalarının başladığını belirterek, “Koronavirüs önlemleri kapsamında spor faaliyetlerine ara verilmesinden dolayı gençlerimizin daha sağlıklı ortamlarda spor yapmaları için tüm tesislerimizde ve ortak kullanım alanlarında dezenfekte çalışmaları başladı. Koronavirüs salgınına karşı aldığımız tedbirler ise periyodik olarak devam edecek” dedi.