Karaman halkı, hafta sonları piknik yapmak için Karaman Belediyesi’nden şehir merkezine yakın mesire alanları istiyor.

Karaman’daki piknik alanlarının yetersiz kaldığını, uzak olduğunu, bakımsız ve kirli olduğunu belirten bir vatandaş Karaman Belediyesi’ne yazı yazarak yeni mesire alanı istediklerini belirtti.

Şikayetini, Karaman Gündem Gazetesine bildiren vatandaşlardan Ali Okur, hafta sonları ve tatil günlerinde piknik yapabilecekleri yer olmadığını aktardı.

Karaman Belediyesine konu hakkında yazı yazdığını söyleyen Okur, yazısında şu isteklerde bulundu;

“Karamanımızın bir sorunu olan mesire yerleri konusunda bundan yaklaşık 2 sene önce istekte bulunmuştum. Hafta sonları ve tatil günlerinde piknik yapabileceğimiz bir yer yok demiştim ve cevap olarak otogar önüne park yapılacağı söylenmişti. Ancak yapılan Necmettin Erbakan parkının neresinde piknik yapabileceğiz? Herkesin içerisinde mangal yapmak uygun düşer mi? En yakın piknik alanı Fisandun Köyü çöp şehir haline gelmiş. Temiz hava almak için gittiğimiz yer, mikop yuvası haline dönmüş durumda. Buranın temizliği konusunda çalışmanız var mı? Gökçe çamlığı ise şehir merkezine 20 km uzaklıkta. Aracı olmayanlar için ulaşması çok zor. Nüfusu bir buçuk milyon olan Konya merkezde bile şehir içerisinde çok sayıda piknik yapılabilen (mangal yakılan) parklar bulunmaktadır. Şehrimizde gezilebilecek vakit geçirebilecek yer sayısı çok az olduğu göz önünde bulundurularak, içerisinde çocuklarında eğlenebileceği mesire yerleri yapılması konusunda çalışma yapılmasını istiyorum.”