AK Parti Karaman Milletvekilleri Selman Oğuzhan Eser ve Recep Şeker ilimizde yapılması planlanan yeni cezaevi ve denetimli serbestlik bürosunun projelendirilmesi yatırım programına alınması ile Karaman Adliyesi’nin personel ihtiyacı hususlarını Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile görüştüler.

Milletvekili Eser, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Milletvekilimiz Dr. Recep Şeker ile birlikte Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül'ü ziyaret ettik. Şehrimize yapılması planlanan yeni cezaevi ve denetimli serbestlik bürosunun projelendirilmesi ve yatırım programına alınması ile adliyemizin personel ihtiyacı hususlarını görüştük.

Avukat meslektaşlarımızın ağır vergi yükümlülüğü başta olmak üzere avukatlık faaliyetlerini yürütürken karşılaştıkları sorunlarını ilettik.

Ayrıca adli kolluğun ve mahkemelerin iş yükünü hafifletebilmek için suçlulukla mücadelede şehrimizde alınabilecek önlemler noktasında fikir alışverişinde bulunduk.

Avukatlık ile Arabuluculuk mesleğine değinerek; birbirinden tamamen farklı bu iki meslek dalının bir arada yürütülmesinin sakıncalarını belirtip, ayrı meslek faaliyeti olarak yürütülmesi gerektiği hususunda fikrinizi paylaştık.

Avukat meslektaşlarımızın UYAP ekranında adli yardım talepli dava açabilme ve soruşturma aşamasındaki itirazları yapabilme izninin verilmesini talep ettik.

Sayın bakanımıza göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederiz." dedi.