Rahmet ve bereket ayı Ramazanın daha çok paylaşma ve yardımlaşmaya vesile olduğunu belirten Karaman İHH, tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin ve hayırların kabul olmasını diledi. Ramazan ayının manevi iklimi ile kazanılan güzel davranışların yılın tamamına hâkim olması temennisinde bulunan Karaman İHH, hayırseverlerin bağışlarıyla ay boyunca yapılan 2021 yılı ramazan raporunu kamuoyu paylaşarak yardım çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Salgın şartlarının yapılan yardımlar üzerinde etkisinin artığına dikkat çeken İHH İnsani Yardım Derneği, yardımların dağıtımında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da salgından etkilenen hemşehrilerimizin gözetildiğinin altını çizdi.

İHH’nın Yetim Sponsorluk Sistemi ile yıl boyu desteklenen anne veya babaları vefat etmiş ailelerin nakit, bayramlık ve gıda kumanyalarıyla öncelikli olarak desteklendiğini vurgulayan dernek yetkilileri, “İlimizde gerek Vakıf merkezinden gelen yardımlar, gerekse ilimizdeki hayır sahiplerinin destekleriyle merkez ve ilçelerinde ihtiyaç sahiplerine toplam 462 kumanya paketi ve 160 alışveriş çeki dağıtımı yapıldı. Zekât, fitre, fidye ve öşür şartlı nakit bağışları, bağış sahiplerinin istekleri doğrultusunda ilimizdeki ailelerin hesaplarına yatırıldı. Kriz bölgeleri için verilen bağışlar, Yemen, Arakan, Suriye, Sudan ve Filistin gibi ülkelere ulaştırıldı. Adak, akika ve şükür amacıyla kesilen 18 küçük baş kurbanın 12’si ilimizdeki 84 aileye dağıtıldı. 6 kurban da kurban sahiplerinin isteği doğrultusunda yurt dışındaki kardeşlerimizle paylaşıldı.” dedi.  

Dağıtımların salgın şartları dikkate alınarak yapıldığını ifade eden Karaman İHH yapılan yardımlarla ilgili “Nakdî ve aynî yardımları ulaştırırken salgın koşullarına dikkat edilerek evlere maske dağıtımları da yapıldı. İki yıldır aynı sofrada bir araya gelemesek de gönüllülerimizin yaptığı iftarlık ikramlar ramazan boyunca şehrimizdeki ailelerin evlerine götürüldü, böylelikle yaklaşık 740 kişi ile iftar yapılmış oldu. Tam kapanma sürecinde yardımlar tamamen evlere teslim edilerek dağıtılırken hayırseverlerin bağışları da evlerinden alındı. Ayrıca 15 Ramazan Dünya Yetimler Gününe özel 50 çocuğumuza hediyeler ve ikramlarda bulunuldu.” bilgilerini verdi. 

Ramazanın son günlerinde işgalci İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırılarla bayrama buruk girildiğini belirten İHH, zulmün sürdüğü Doğu Türkistan, Kudüs ve Arakan ile krizlerin devam ettiği Yemen, Somali, Çad gibi Afrika ülkelerindeki sıkıntıların son bulması için gerek bilinçlendirme faaliyetlerinin gerekse maddi yardımların sürdürüleceğini dile getirildi.