“Proje kapsamında farklı ülkelerin eğitim yönetimi ve denetimi sistemlerini inceleme fırsatı bulduk”
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu,  “Okulların Etkili Yönetiminin AB Boyutu” isimli projenin, Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde ve Romanya Maarif Müfettişleri Başkanlığı (Inspectoratul Şcolar Județean Teleorman), İtalya-Molise Belediyesi Eğitim İşleri Birimi (İtalya - Regione Molise) ve İspanya - Katalon Bölgesi Kooperatif Okulları Birliği (İspanya - Nafarroako Ikastolen) kurumlarının ortaklığı ile yürütüldüğünü belirterek bu ortaklık sayesinde katılımcılar farklı ülkelerin eğitim yönetimi ve denetimi sistemlerini inceleme fırsatı bulduğunu ifade etti.
İl Müdürü Sultanoğlu,  “Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak proje kapsamında yapılan çalışmalar bizim için büyük önem arz etmektedir. Proje sonuçlarından sadece kurumumuz personeli değil aynı zamanda ildeki diğer paydaşlarımız arasında yaygınlaştırılması amacı ile tüm okul idareci ve rehber öğretmenlerine iki seminer düzenlenmiştir. Bu seminerlerde projenin yurt dışı toplantısına katılmış olan katılımcılar ve alanında uzman iletişim uzmanları konuşmacı olarak katılmışlardır.” diye konuştu.
“Proje süresince İtalya, İspanya, Romanya ve Türkiye’de ulus ötesi proje toplantılar gerçekleştirildi”
Proje süresince İtalya, İspanya, Romanya ve Türkiye’de olmak üzere 4 adet ulus ötesi proje toplantısı gerçekleştirildiğini ve bu toplantılarda “Etkili Okul Yönetimi” konusu üzerinde çalışmalar yapıldığının altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu,  “Toplantılara katılan katılımcılar çeşitli türden okul ve eğitim ile ilgili kurumlara ziyaretler gerçekleştirmiştir. Böylelikle farklı ülkelerin eğitim sistemleri hakkında bilgi sahibi olunmuştur. Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen proje kapanış toplantısında yurt dışından katılımcılarımız il merkezinde 5 farklı türde okul ziyaretinde bulunmuşlardır. Katılımcılar bu ziyaretler esnasında hem derslere katılıp öğrencilerle ve ders öğretmenleri ile ders müfredatları üzerinde görüş alış verişinde bulunma şansına hem de Türk Eğitim Sistemini tanıma şansına sahip olmuşlardır.” diyerek konuşmasına devam etti.
“FATİH projesi, E-Okul ve MEBBİS sistemleri ile ilgili detaylı sunumlar yapıldı”
Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi ziyaretinde katılımcılara FATİH projesi, e-Okul ve MEBBİS sistemleri ile ilgili detaylı sunumlar yapıldığını belirten İl Müdürü Sultanoğlu, “Özellikle akıllı tahta ve tablet ile işlenen örnek derste eğitim sistemimizin ulaştığı seviye ile ilgili hayranlıklarını ifade eden geri dönüşler oldu. Katılımcılara ders materyalleri ile ilgili EBA sistemi konusunda da görsel ve uygulamalı sunumlar yapıldı. Özellikle FATİH projesinin öğrenciler tarafından benimsenmesi ve sınıflarda akıllı tahtaların etkili bir şekilde kullanılması ile ilgili çok kapsamlı notlar almaları ve bu konuda kendi ülkelerindeki paydaşlara ulaştırılmak üzere bilgi notları almaları dikkatimizi çeken bir diğer husustu.” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, “Projemiz; Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından 2014-2016 yılları arasında uygulanan projeler içerisinden iyi uygulamalar arasına seçilerek Ankara da düzenlenen "Proje Sonuçlarının Yaygınlaştırılması ve Kullanılması Toplantısına" davet edilmiştir. Bu kapsamda proje sonuçları ile ilgili toplantı katılımcıları bilgilendirilmiş ve açılan stantta da projemizin çıktıları ve görünürlük faaliyetleri kapsamında hazırlanan materyaller ( kalem, kapaklı dosya, not defteri, afiş, broşür) toplantı katılımcıları ile paylaşılmıştır.” diyerek konuşmasına son verdi
Proje kapsamında çeşitli materyaller hazırlanarak okul idareci ve öğretmenlere yönelik seminerler düzenlendi. Projeden elde edilen kazanımlar “Okulların Etkili Yönetiminin Farklı Boyutları” adlı kitapta toplandı. Bu kitap 80 İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına ve okul müdürlüklerine gönderildi.