Karaman İl Müftülüğü tarafından Sultan Ahmet Hüseyin Mehmet Çavaş Kur’an Kursu, Zenbilli Ali Efendi Kur'an Kursu ve Yunus Emre Kız Kur’an Kursunda, 12-14 yaş grubu kız/erkek öğrencilere yönelik 24-27 Ocak 2022 tarihleri arasında 4 (dört) günlük “Gençliğe Değer Ara Dönem Kamp” etkinliği düzenlendi.

Kamp programının kapanışına katılan İl Müftüsü Faruk Gürbüz gençlere yönelik konuşmasında:

“Öğrencilerin tatil dönemlerini değerlendirmek, bilgi, ahlak ve merhamet duygularıyla yetişmelerine katkı sunmak amacıyla düzenlemiş olduğumuz kampa katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, en iyi şekilde istifade etmişsinizdir inşallah. Gençlerin, bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği, adalet ve merhamet duygularıyla yetişmelerine katkı sunmak açısından bu tür etkinliklerin büyük önemi vardır. Her biriniz bizler için çok değerlisiniz, çünkü geleceğimizin güvencesi sizlersiniz. Sizler, bugünün küçüğü, yarınların büyüklerisiniz. Sizleri İslam ahlakıyla yetiştirmek başta anne babalarınız olmak üzere biz büyüklerin asli görevidir. Müftülük olarak bizler, camilerde İmam-Hatiplerimizle, Müezzinlerimizle, Kur’an kursunda hocalarımızla siz gençlere rehberlik etmek üzere bekliyoruz. Bugün burada dolu dolu geçirdiğiniz dört günün sonunda kapanış programı yapıyoruz. Buradan elde ettiğiniz kazanımlarla evlerinize, ailelerinize bereketle dönün inşallah. Evlerimize ulaşınca da hiç vakit kaybetmeden daha ilk vakitte camilere gidelim. Çünkü şuan ara tatilde camilerimizde de “Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz” projesiyle hocalarımız sizleri beklemekte. Ben bu vesileyle tekrar sizlere, sizleri buraya yollayan ailelerinize, emek veren hocalarınıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu tür programlarımıza, etkinliklerimize sizleri her zaman bekliyorum. Bundan sonra her biriniz okullarınızda, sınıflarınızda bizim Diyanet genç gönüllülerimizsiniz.” dedi.

Kur'an Kurslarında Ara Dönem Kamp programına katılan öğrenciler arasında dört gün boyunca yapılan yoğun faaliyetler sonucu yapılan kırk hadis ezberleme ve bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ayrıca Kampa katılan bütün öğrencilere İl Müftülüğü tarafından hediyeler verildi.