Lütfi Ketenci yayımladığı mesajında; “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Regaib Kandili ve üç aylar mevsimine kavuşmuş bulunuyoruz. Regaib kandili, dini hayatımızda  “üç aylar” olarak bilinen rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan maneviyat iklimine girdiğimizin habercisidir. Regaib;  elde edilmesi arzu edilen değerler, feyzi ve bereketi bol, arzu edilen büyük sevap anlamlarına gelir.

Receb ayının ilk Cuma gecesine “Leyle-i Regâib” (Regaib Gecesi) denir. Bu gece, Allah’ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu, duaların kabul edildiği mübarek bir gecedir. Peygamber Efendimiz, bazı gecelerde duaların reddedilmeyeceğine dair şöyle buyurmuştur: “Beş gece vardır ki, onlarda yapılan dualar geri çevrilmez: Bunlar: Recebin ilk Cuma gecesi, Şabanın on beşinci gecesi, Cuma geceleri, Ramazan Bayramı gecesi, Kurban bayramı gecesi. ”Hadisi-Şerif (Camius-Sağir)

Birey, aile, toplum ve millet hayatımızın düzelmesinde ve cemiyette güven, barış ve huzurun temininde üç ayların tesiri oldukça önemlidir.

“Rabbinizin mağfiretine mazhar olmak ve takva sahipleri için hazırlanmış olup gökler ve yer kadar geniş olan cennete girmek için yarışın!”(K. Kerim A. İmran Suresi-133)

“Onlar bollukta da darlıkta da Allah yolunda harcarlar, öfkelerini yenerler, insanları affederler. Allah iyilik edenleri sever. !”(K.Kerim A. İmran Suresi-134)

“Onlar çirkin bir şey yaptıkları veya kendilerine kötülük ettikleri zaman Allah’ı hatırlarlar da hemen günahlarının bağışlanmasını dilerler. Zaten günahları Allah’tan başka kim bağışlayabilir ki? Onlar yaptıklarında bile bile ısrar etmezler!”(K.Kerim A.İmran Suresi-135)

“İşte onların mükafatı Rab’leri tarafından bağışlanma ve içinden ırmaklar akan cenetlerdir ki orada ebedi kalacaklardır.(Allah) yolunda çalışanların mükafatı ne güzeldir!(K. Kerim A. İmran Suresi-136)

Yukarıda bir kısmını zikrettiğimiz Kur’an ayetlerinde   mü’minler  adeta hayırda ve güzellikte yarışa çağrılmaktadır. Bağışlanmanın ve arınmanın en önemli, en verimli ve en anlamlı olduğu zaman dilimi ise üç aylardır. Üç aylar tabiri caizse, bireyin, ailenin ve toplumun kendine geldiği, imanın izzetinin fark edildiği, ahlâkî güzelliklerin tadına varıldığı, fakirin, yoksulun, yetimin, öksüzün, muhtaçların yüzünün güldüğü mübarek günlerdir.

Bu yılda 07 Mart 2019 Perşembe gününü Cumaya bağlayan gece Regaib Gecesini idrak ederek üç aylar mevsimine girmiş olacağız.

Sevgili Peygamberimiz (sav),bu geceye ulaştığında: “Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bizim için Mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur” diye dua etmiştir. Biz de aynı duayı bütün islam alemi için tekrar ederek “Allah’ım! Aziz milletimiz ve bütün Müslüman kardeşlerimiz için Recep ve Şaban ayını mübarek kıl ve Ramazan ayına hayırla kavuşmayı bizlere nasip eyle” diye dua edelim.

Aziz Milletimizin Ragaib Kandilini ve Üç aylarını  tebrik eder, Regaib Kandili ve Üç aylar mevsiminin ülkemize, milletimize ve tüm islam alemine hayırlar getirmesini Cenab’ı-Hak’tan niyaz ederim.” Dedi.