Yapılan protokolle Karaman Belediyesi ne devri gerçekleştirilen Vali Hakkı Teke Ormanı’nda yapımına başlanan Türk Dünyası Kültür Parkı projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti; " Yaklaşık 500 bin metrekarelik dev bir alana sahip olan Türk Dünyası Kültür Parkı çalışmalarımız bu yıl kaldığı yerden devam ediyor. Proje kapsamında DSİ ile işbirliğinde suni gölet yapıyoruz. Zeminin sert bir yapıya sahip olması nedeni ile çalışmalarda patlatma yöntemi kullanılıyor. Mevsim şartlarının elverişli hale gelmesi ile gölet çalışmaları yeniden başladı. Diğer yandan yürüyüş yolları, çevre düzenlemeleri, tel örgü ve hizmet binaları çalışmaları da devam ediyor.
İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cengiz Yıldızcı tarafından çizilen Türk Dünyası Kültür Parkı projesi içerisinde spor sahaları, fitness alanları, kamelyalar, modern çocuk oyun grupları, çeşmeler, yöresel ürün satış yerleri, anfi tiyatro, lokanta, wc, büfeler, otopark bulunacak. 
Projede Kır Lokantası, Müze, Mescit ve Futbol Sahası Bulunuyor
Türk Dünyası Kültür Parkı içerisinde birçok ihtiyaca cevap verecek yapıların bulunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; Proje kapsamında bir adet kır lokantası inşasını tamamladık. Ayrıca park içerisinde müze, mescit ve bir de futbol sahası bulunuyor. Türk Dünyası Kültür Parkı tamamlandığında, vatandaşlarımızın tabiatla iç içe olduğu ve huzur bulduğu bambaşka bir dünya olacak." dedi.