Müdürlük tarafından yapılan etkinlik hakkında yapılan açıklamada:

 “Bilindiği üzere 3 Aralık, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında alınan karala engellilerin topluma kazandırılması ve İnsan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan edilmiştir. İl Müdürlüğümüz (İŞKUR), 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü münasebetiyle Engelli bireylerin kanun ve yönetmeliklerden gelen haklarının kendilerine anlatılması, talep ve önerilerinin İŞKUR personelleriyle yüz yüze paylaşılması, İş Kanunu hükümleri gereğince özel sektörde engelli çalıştırmak zorunda olan işverenlerin engelli çalıştırılmaları hallerinde engel durumlarına uygun olan iş ve mekanlarda çalıştırılmaları, engelli kontenjan kotası kapsamında bulunan yani 50 işçi ve üzerinde işçi çalıştıran işverenler %3 oranında engelli işçi çalıştırmak zorunluluğu bulunmaktadır. Bu amaçla 3 Aralık Dünya Engeliler Günü münasebetiyle İŞKUR tarafından yapılan toplantıda, İş Kulübü faaliyetleri, İŞKUR hizmetleri ve engelli hibe destekleri bilgilendirme sunumları yapıldı” denildi.

Düzenlenen toplantıda engellilerin görüş ve taleplerini dinleyen Karaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şevket Sarıkaya, günün anlam ve önemini binaen yaptığı açıklamalarda, engellilerin kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için Girişimci Belgesi sahibi olan ve en az yüzde 40 Engellilik durumu olanlar, 09.12.2022 tarihine kadar proje hazırlayıp İŞKUR’ a sunmaları halinde karşılıksız Hibe desteği verilebileceğini söyledi.

Sarıkaya, “İŞKUR İl Müdürlüğü olarak Engelleri kaldırmak, hayatlarını kolaylaştırmak için; bir gün değil her gün engelli vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.