Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Koca’nın yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Akış, Vali Yardımcısı Dr. Sezer Işıktaş,  Karayolları Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürü Ömer Baylar, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ile ilgili kurum ve kuruluşlardan yetkililer katıldı. 

Karayolları Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürü Ömer Baylar, kış ayının hüküm sürmeye başlamasıyla birlikte Karayolları Genel Müdürlüğü olarak, kar ve buzlanmalara karşı ulaşım imkânlarının sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi amacıyla alınacak tedbirler konusunda koordinasyon üyelerine bilgiler verdi. 

Kış programına göre mevcut yol durumu hakkında katılımcılara bilgiler veren Baylar, kar ve buzlanma ile mücadele konusunda Bölge Müdürlüğü olarak 151 kişiden oluşan teknik personelin yanı sıra sahip oldukları 107 araç ve ekipmanlarla mücadelenin yürütüleceğini belirterek, yürütülecek olan çalışmalarda Karaman’ın değil kış şartlarının daha sert yaşandığı Sertavul Geçidindeki mevcut hava şartlarının dikkate alınacağını söyledi. Kötü hava şartlarında sürücülerin uyması gereken kurallar hakkında da bilgiler veren Baylar, kar ve tipi nedeniyle meydana gelebilecek oluşabilecek olumsuz hava koşullarında vatandaşların daha çok kitle ulaşım araçlarını tercih etmelerinin önemli olduğunu dile getirdi. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı kurulan Alo 159 çağrı iletişim merkez hakkında da koordinasyon üyelerine bilgiler evren Baylar, Müdürlük olarak yaptıkları kar ve buzlanma ile mücadele sırasında çeşitli problemlerin yaşandığını ve bu problemlerin çözümü noktasında İl Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde olmaları gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Vali Murat Koca; 1 Aralık - 1 Nisan gününe kadar devam edecek olan 4 dört aylık zaman diliminde, kar lastiği uygulamasının vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bakımından Valilikçe alınacak Karar doğrultusunda daha da genişleyerek denetim ve kontrollerin devam edeceğini ifade etti. 

Toplantıda daha sonra kurumların kar ve buzla mücadele kapsamında koordineli olarak çalışmaları konusu görüşüldü.