Karaman Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen program, Anıt Park’ta çelenk koyma ile başladı. Program daha sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı akabinde protokol konuşmaları ile devam etti.

Programa Karaman Valisi Fahri Meral’in eşi Zehra Meral, Karaman Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Özlem Koçak, Karaman Belediye Başkan Vekili Leyla Bender, Karaman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ŞÖNİM Müdürü Semra Yeşilırmak, Karaman AK Parti Kadın Kolları Başkanı İmiş Günenç, Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Karaman İŞKUR Müdürü Kenan Ateş, Karaman Müftüsü Muhammet Lütfi Ketenci katıldı.

Programda bir konuşma yapan Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Özlem Koçak;

“Kahraman Türk ordumuzun Afrin’de sürdürdüğü Zeytindalı operasyonunda görev alan Mehmetçiklerimize selam eder, görevlerinde muvaffak olmalarını dilerim. Bu operasyonda gazi olan Mehmetçiklerimize acil şifalar diler, bizler için vatanları için Şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan Rahmet kederli ailelerine kadınlarımıza sabırlar dilerim.

 Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, dünyanın her yerinde kadının anıldığı, sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gün. Biliyoruz ki kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte, sadece bir kadın sorunu değildir. Kadınlarımız erkekler ile birlikte siyasal tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmişlerdir.

Unutulmamalıdır ki, İstiklal Savaşı’nın Nene Hatun’u, Halide Edip Adıvar’ı, Halime Çavuş’u, Kara Fatma’sı, Çete Ayşe’leri bizim kadınlarımız. Tarih bu konuda bize şöyle seslenir, kadının müdahil olmadığı, kafasında yer bulmadığı hiçbir sosyokültürel ve siyasal hareket başarıyı yakalayamaz. Dolayısıyla ahengimizin ve kalkınmamızın ve sivil irademizin devamı için kadın varsa demokrasi var diyoruz.

Değerli Karamanlılar, kadınımızı yaralayan temelinde ahlak, hukuk ve adalet olmayan kadına yönelik şiddette erkeksen öfkeni yen diyoruz. Vicdanları rahatsız eden kız çocuklarının erken yaşta yaptıkları evliliklerde mücadelelerde insafa gelin çağrısında bulunuyoruz. Ve bugün kadının mağdur edildiği, ötekileştirildiği konumlarda fikirsel ve eylemsel çalışmalar yaparak kamuoyunu bilinçlendirmeye daima devam edeceğiz. Bu özel günde 8 Mart Dünya Kadınlar gününde tekrar kadına şiddete karşıyız, çocuk istismarına karşıyız diyoruz.

Kadın Kadındır, Çocuk Çocuktur, diyoruz.  Vicdanlı insanlar olarak, bu akıl almaz çirkinliği ne insanlığa ne de hiçbir din öğretisine sığmayan, bu hastalıklı duruma dikkat çekmek, acımızı görünür hale getirmek istiyoruz. Bugün bu sorumluluğu yeniden hatırlatma vaktidir. Bu önemli günde bizimle birlikte olan, çabalarımıza el ve gönül veren, başta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olmak üzere, tüm sivil toplum kuruluşlarına, kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyorum. Hayatın ağır yüklerini taşıyan elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren, küçük yüreğine koskocaman sevgiler sığdıran, güçsüz bedenlerin kahraman kadınları eksik olmayın. Gelin ortak hareket edelim, daha güçlü bir Türkiye’yi gelecek nesillere hep birlikte emanet edelim.

Sözlerime, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlarımız için söylediği şu sözlerle bitirmek istiyorum. Ey Kahraman Türk Kadını; Sen Yerde Sürüklenmeye Değil, Omuzlar Üzerinde Göklere Yükselmeye Layıksın. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

Anıt Parkta sona eren programın ardından Karaman Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na alkış yaparak yürüyen kadınlar, Kadına Şiddete Hayır, Çocuk İstismarı adlı platformda el izi bırakma etkinliğine katıldı. Burada sona eren programın ardından, Hatuniye Medresesi’nde El Emeği, Göz Nuru Sergisi açılışı gerçekleşti.