Karaman Lisesi öğrencileri Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Serpil Yavuzkan yönetiminde ve Zeynep Gözel başkanlığında, yaşanılan bu zorlu süreçte farkındalık oluşturmak için harekete geçti.

Evde kalarak uzaktan eğitim derslerine katılarak hem ders çalıştılar hem de kitap okudular. Bu anlarını birbirleri ile paylaşarak kitap okumaya teşvik ettiler ve ders motivasyonunu sağladılar. Öğrenciler duygu ve düşüncelerini şöyle ifade ettiler. “Biz akranlarımıza örnek olmak hem de ayrı olsak da birlikte olabileceğimizi göstermek istedik. Biz kurallara uyarak evde kaldık. Kaldığımız süreyi kitap okuyarak, ders çalışarak değerlendirdik. Sizler de evde kalarak bu zorlu sürecin kolaylaşmasını sağlayabilirsiniz. Vaktinizi kitap okuyarak değerlendirebilirsiniz. Biz Böyle yaptık."
Yapılan bu projeyi paylaşan okul müdürü Hasan Erkan şunları söyledi. "Öğrencilerimizin öğrenme alışkanlıkları bir süredir değişim göstermekteydi. Tüm dünyada bu böyle. Karaman Lisesi öğretmenleri olarak öğretme alışkanlıklarınızın değişmesi gereğinden hareketle yeni şeyler yapmaya karar verdik. İlk faaliyetimiz edebiyat öğretmenimiz Serpil Yavuzcan’dan geldi. Öğrencilerimizi organize ederek kitap okumalarını ve ders çalışmalarını sağladı. Ve devletimizin aldığı kararlar doğrultusunda bir ve beraberiz mesajı verdiler. Umarım bu güzel davranış hem diğer öğrencilerimize hem de başka öğrencilere örnek olur. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ederim” dedi.