Açılış, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programa, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Beşir Derneği Genel Başkanı Cevdet Şanlı, Beşir Derneği İl Temsilcisi Osman Yaşar Işıklı, TÜMSİAD Karaman Şube Başkanı Mahmut Selim Dülger, dernek yöneticileri ve davetliler katıldı.

Beşir Derneği İl Temsilcisi Osman Yaşar Işıklı, açılış konuşmasında, paylaşım noktasını büyütmek adına destek istedi.

İyiliği yer yüzünde hakim kılmada Beşir gibi kurumların köklü bir araç olduğunu ifade eden Işıklı, konuşmasında şunları söyledi;

“Bizlerin meslek yaşantısında hemen her gün karşılaştığımız gerçek olan bir realite olan ölüm kaçınılmaz bir hakikattir.

Kimi zaman yanımızda, kimi zaman belki şu an belki bir saat sonra ensemizde bitecektir. Yaratılış gayemiz olan bu iyiliği yer yüzünde hakim kılmada Beşir gibi kurumlar köklü bir araçtır.

Ömür dediğimiz hayatımızın akışında çoğu zaman unuttuğumuz, çocukluğumuzun ilk günlerinde yalnızlıktan korktuğumuzda, annemizin kulağımıza fısıldadığı bize anlatılan o muhafaza meleklerinin varlığını yeniden hatırlatmaktır çabamız. Hangi çizgide olursanız olun vicdanınız gönlünüzün merhametidir. İyilik yapmak ideolojik bir kavram değil, evrensel dilde insan olabilmek ve insan kalabilmektir.

Ülkemiz üzerinde hain planlara rağmen rahat olabiliyorsak, bu topraklar üzerinde mazlumlara daha çok sahip çıkıldığı içindir. 2 yıl önce şuan yani ekim ayında, yıl dönümünü yaşadığımız Ermenek maden kazası olmadan 2 hafta önce yani bugün, 15 Ekimde biz bu binayı kiralamıştık, çalışmaları başlatmıştık. O günden bu zaman kadar Karaman Beşir Derneği Paylaşım Noktası ihtiyaç sahiplerine, siz hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile hizmet etme gayreti içerisinde oldu ve olmaya da gayret ediyoruz. Paylaşım noktasını daha da büyütmek adına bizlere olan desteği eksik etmeyiniz. Zaman süreci içerisinde biz yaklaşık 480 tane yabancı uyruklu aileye, 120 tane de T.C Vatandaşı aileye yardım yaptık. Beşir Derneği olarak hem hızlı hem de güvenilir olmak için çaba sarf ediyoruz. Bu sebeple bizlere destek veren tüm gönüllerimize teşekkür ediyorum.”

“ALLAH RIZASI İÇİN HERKES YÜREĞİNİ BU SEVDAYA KOYMUŞ”
Konuşmasını bitiren İl Temsilcisi Osman Yaşar Işıklı, sözü Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’a bıraktı.

Beşir Derneğinin yapmış olduğu çalışmaların takdirle karşılandığını söyleyen Başkan Çalışkan, şunları aktardı;

“Çok önemli çalışmalar yapan gerek şehrimizde gerek ülkemizde ve tüm dünya da mazlumların, masumların, fakirin, ihtiyaç sahibinin yanında her zaman yanında olan bütün sorunları çözme mücadelesi vermiş ve Allah rızası için herkes yüreğini bu sevdaya koymuş bütün insanlarımızı saygı ve sevgiyle anmaktan mutluluk duyuyorum.

Yaşadığım iki unsur önemliydi benim için. Belediye Başkanlığımın ilk döneminde Ermenek’te maden faciası oldu. Bu süreçte oradaki hem çalışanlar ve oradaki tüm hemşerilerimizin yanında sabahtan akşama kadar o insanların başını önüne eğmemek adına canla başla çalışan bütün arkadaşlarımı gördüm. Bir de 15 Temmuz olayı. Tüm Türkiye’deki sahalarda olduğu gibi Karaman’da da 15 Temmuz Ak Tekke demokrasi Meydanında Beşir Derneğimiz bütün hemşerilerimizin yanındaydı. Her zaman sıcak ve sevgi dolu karşılamasıyla insanlara hizmet etti. Biz biliyoruz insanlara hizmet etmenin, hakka hizmet etmenin ne kadar önemli olduğunu. Beşir Derneğinin yapmış olduğu bu çalışmaların hem ülkemizde hem dünyada bütün milletimiz tarafından takdirle karşılandı. Güzel bir paylaşım noktası. Rabbim çok daha güzel hizmetleri hep birlikte yapmayı nasip etsin.”

“BU SÜREÇ PARALEL DİN YAPILANMASIDIR”
Beşir Derneği Genel Başkanı Cevdet Şanlı ise yaptığı konuşmada, Beşir Derneğinin 242 temsilcisi 55 ülkedeki faaliyet alanında insanlığa hizmetini devam ettirdiğini aktardı.

15 Temmuz Darbe Girişimi hakkında konuşan Şanlı, bugüne kadar yapılanların çok açık olduğunu söyledi.

İslam dünyası böyle bir fitne ile karşılaşmamıştır diyen Cevdet Şanlı, şunları aktardı;

“Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor. Ama şunu unutmamamız gerekir ki bu topraklar hiçbir zaman zorluğu unutmadı ve zorluktan da kurtulmadı. Evet zor günlerden geçiyoruz ama biz bu zorluklara rağmen inadına iyilik, inadına hizmet diyoruz.
15 Temmuzda yapılan aslında işin neticesiydi. 15 Temmuzda yapılan bir darbe değildir. Bu süreç paralel devlet yapılanması da değildir. Bu süreç paralel din yapılanmasıdır. Bunu böyle algılamamız gerekir. İslam dünyası yeryüzünde var olduğu bilindiğinden beri böyle bir fitne ile karşılaşmamıştır. Çünkü bugüne kadar yapılanlar aleni ve açıktı. Masonlukla başladılar, misyonerlikle devam ettiler, laiklikle devam ettiler, Çanakkale’yle devam ettiler, Kurtuluş Savaşı’yla devam ettiler ama bunu yapamayacaklarını anladılar o zaman dediler ki biz reaksiyon değiştirelim münafıklıkla bu işi yapalım. Eğer bunun adını bu şekilde koymazsak yanlış yerler de yanlış işler yapıyoruz demektir. O zaman bizim hizmet nimettir dediğimiz o zaman bizim cemaat dediğimiz o zaman bizim himmet dediğimiz bütün manevi maddi kutsallarımız yerle bir edilir, ayaklar altına alınır. Yapılan işlere baktığınız da yeryüzünde ortaya çıkan fitneye baktığınız da bizim aslında kutsallarımızın yerle bir edilmek istenildiği görünür.

Hizbullah adında bir terör örgütü kurup bununla bizi tarumar ediyorlar. Bizim içimizden bizim gibi Allah diyerek, bir başka Allah diyen insanlığı katleden zalimler çıkarıyorlar.

Beşir Derneği ve onun arkasında duranlar bu anlayışımızın yer yüzüne hakim olması için gayret ediyoruz. Burada iyilik et ki iyilik bulasın, iyiliğe vesile olmak iyilik yapmak gibidir diye ifade edilir. Biz hayrınıza vesile hayrınıza talibiz diye yola çıktık. Elhamdülillah bugün 5’inci yılımızı tamamladık, 6’ıncı yılımıza giriyoruz. Bugün Karaman temsilciliğimizin paylaşım noktasının açılmasıyla birlikte de bu taçlandırılarak devam ediyor.”

Program, açılış kurdelesi kesimi ardından, fotoğraf sergisi gezilmesi ve ikramlar ile devam etti.