Konu ile ilgili olarak Bakan onayı ile Karaman Polis Meslek Yüksekokuluna Kurucu Müdür olarak atanan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ali Kurbi, Vali Murat Koca’yı makamında ziyaret etti.
Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette 1. Sınıf Emniyet Müdürü Kurbi, Bakan onayı ile bugün itibariyle Karaman Polis Meslek Yüksekokulunda kurucu müdür olarak göreve başladığını söyledi. Kısmen tamamlanan Karaman Polis Meslek Yüksekokulu binasını gezerek incelemelerde bulunduklarını, yapılan bu incelemeler sonrasında da binanın ihtiyacı olan mefruşat konusunda tespit işlemi başlatıldığını söyleyen Kurbi, okulun 500 öğrenciye hizmet vereceğini ve yapılan çalışmalarla binanın tamamlanarak eğitim ve öğretime başlaması için gerekli çalışmaları başlattıklarını ifade etti.
Vali Murat Koca, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Karaman Polis Meslek Yüksekokuluna kurucu müdür olarak atanan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ali Kurbi’yi tebrik etti. Karaman Polis Meslek Yüksekokulunun son durumunun da ele alındığı ziyarette, Vali Murat Koca, Polis Meslek Yüksekokulunun Karaman’a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Okulun tamamlanması ve eğitim -  öğretim yılına sağlıklı bir şekilde başlaması için Valilik olarak gereken her türlü desteği vereceklerini belirten Vali Koca, bölgede eksikliği önemli derecede hissedilen Polis Meslek Yüksekokulunun Karaman ve çevre iller için önemli bir kazanım olduğunu söyledi.