Nazik ziyaretlerinden ötürü misafirlerine teşekkür eden Başkan Alkan; “PTT toplumdaki değişim ve dönüşümü yakından takip ederek, teknolojik gelişmelerle kendini en iyi şekilde yenileyerek hizmet vermeye devam etmektedir. Bu şekilde halkımızın ihtiyaçlarına en güzel şekilde cevap veren PTT, çağın gereklerine uygun hizmet anlayışı ile posta, haberleşme, lojistik ve bankacılık alanında kendini geliştirmekte ve hizmet çıtasını her geçen gün yükseltmiştir.” dedi.

Ziyarette PTT Teşkilatı’nın çalışmaları hakkında bilgiler veren Başmüdür Faik Göksuçukur, PTT’nin sürekli olarak vatandaşlarımıza güvenli ve kaliteli hizmet vermeyi ilke edindiğini ifade etti.

PTT LOJİSTİK HİZMETLERİ

YURTİÇİ LOJİSTİK

Türkiye Geneli Komple Araç Nakliyesi ile 81 İl Komple Noktasal taşıma (Türkiye geneli noktasal taşımalar) Uğramalı Dağıtımı (Ulusal & Yerel Zincir Mağaza / Depo Dağıtımları, AVM & Cadde Mağaza Dağıtımları, Bayi / Distribütör Dağıtımlarının yapılması)

YURTDIŞI LOJİSTİK

-Karayolu Taşımacılığı

Dünyanın her yerine komple taşımalar. Malın satıcıdan alıcıya doğrudan ulaştırılması olan kapıdan kapıya nakliyat hizmeti verilmektedir.

-Havayolu Taşımacılığı

Havayolu şirketlerinin üye olabildiği bir ticaret örgütü olan IATA(Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) üyeliği ve acenteliği bulunan Şirketimiz, havayolu ile taşınması gereken yüklerinizde dünyanın dört bir yanına hava hizmeti vermektedir. Şirketimiz tehlikeli madde taşımacılığı konusunda gerekli sertifikasyonlara sahiptir. Charter (Uçak Kiralama), tonajı yüksek olan taşımalarda belirli iki güzergah arasında genelde1aydan fazla sürmeyen uçak kiralama hizmeti vermektedir.

-Denizyolu Taşımacılığı

FIATA (Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu) üyeliği mevcut olan Şirketimizin tüm dünya limanlarından kapıdan kapıya taşıma hizmeti sağlamaktadır. Komple (FCL) veparsiyel (LCL) yükleri standart, highcube, opentop, reefer, flatrack, tank konteynır ve daha pek çok taşıma aracıyla ulaştırmanın en ekonomik, en hızlı ve en güvenilir yolu Şirketimiz tarafından organize edilebilmektedir.

-Demiryolu Taşımacılığı

Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında ayrıca Çin–Türkiye arasında karşılıklı olarak, 45’lik konteynırlarla multimodel, kapıdan kapıya taşıma çözümleri sunulmaktadır.

-Intermodal Taşımacılık

Yüklerinizin taşıma kabı değiştirilmeden en az iki farklı taşımacılık modu kullanılarak yapılan taşıma şeklidir. Bu sayede gönderilerinizin içinde bulunduğu konteynır denizden karaya yada karadan havayoluna kolaylıkla transfer edilerek taşınabilmektedir.

-Gümrükleme Hizmetleri

Müşterilerimiz, ithal yada ihraç edilecek mallar için kendi Gümrük Müşavirleri ile gümrükleme yapabilirler. Ancak, gümrükleme hizmetinin Şirketimizden talep edilmesi durumunda söz konusu hizmet, Şirketimizin resmi gümrük müşaviri ile gerçekleştirilecek olup, fiyat tarifesi olarak ‘Ticaret Bakanlığı Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesi’ kullanılmaktadır.

Neden PTT Lojistik?

-Taşımacılık Altyapısı

-Ülke Çapında Yaygın Hizmet Ağı

-Tecrübe ve Teknik Bilgi

-Ulusal lojistik sektöründe öncü olacak, uzun dönemli sürdürülebilir iş ve hizmet modellerine sahip olması

-Yerli, Milli ve Güçlü bir Lojistik Şirket Yapısı

-Güçlü Finans ve Teknoloji Alt yapısı

-Kamu Kurumuna Duyulan Güven