"Temel gayemiz vatandaşlarımızın huzurlu ve modern bir kentte yaşamalarını sağlamak" diyen Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, “Çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.

Necmettin Erbakan Pakında Hummalı Çalışma

Konya-Karaman girişinde yapımına başlanan Necmettin Erbakan Parkı projesinde çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. 18 bin metrekarelik alanda yapılacak olan park modern görünümü ve fonksiyonları ile şehrin en modern ve prestijli parklarından birisi olacak.

Sıcak Asfalt Sezonu Başladı

Hava sıcaklıklarının sıcak asfaltlama çalışmalarına uygun hale gelmesi ile Karaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, şehir içerisinde deforme olmuş yer yer kullanılamaz hale gelmiş yol ve ara sokaklarda sıcak asfalt çalışmaları sürdürüyor.

Ana Caddeler Temelden Yenileniyor

Geçtiğimiz günlerde şehrin en işlek caddelerinden birisi olan İkinci İstasyon Caddesi'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Diğer yandan Molla Fenari Caddesi de temelden ele alınıyor. Çalışmalar kapsamında cadde üzerinde bulunan alt yapı tamamen değiştirilerek, başta içme suyu hatları olmak üzere, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları baştan aşağı yenileniyor. Caddelerin alt yapısı tamamlanır tamamlanmaz modern kaldırımlar döşenecek ve aydınlatma sistemleri yerleştirilecek.

Tapucak ve Beyazkent Mahallesine Sıcak Asfalt

Tapucak Mahallesi’nde altyapısı ve kaldırımları tamamlanmış yollarda asfaltlama çalışması yapıldı. Karaman Belediyesi Fen İşleri ekipleri birkaç güne kadar da Beyazkent Mahallesi’nde altyapısı ve kaldırımı bitmiş sokaklarda sıcak asfalt serimine başlayacak.

Türk Dünyası Kültür Parkı'nın Bir Kısmı Bu Yıl Hizmete Açılacak

Yapılan protokollerle Karaman Belediyesi'ne geçen Hakkı Teke Hoşgörü Orman'ının bulunduğu alanda son derece prestijli bir yeşil alan daha Karamanlıların hizmetinde olacak. Park içerisinde; suni gölet, yürüyüş yolları, kamelyalar, piknik alanları, seyir terasları, çocuk oyun grupları, kafeteryalar, spor alanları bulunacak. Parkın bir kısmı bu yıl içerisinde vatandaşların hizmetine açılacak. Karaman, Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanına yakışır modern bir parka kavuşacak.

Larende-Sümer Kapalı Pazarı'nda Sona Gelindi

Karaman Belediyesi'nin Larende Mahallesi'nde yapımına başladığı Kapalı Semt Pazarı çalışmalarında sona gelindi. Bu ay içerisinde tamamlanacak olan semt pazarı Larende ve Sümer Mahallesi'ne sosyal ve ekonomik açıdan bir hareketlilik kazandıracak. Karaman’da 6 bin 288 metrekare alan içerisine kurulacak olan semt pazarının bu ay içerisinde tamamlanacak.

"Belediye olarak yürüttüğümüz çalışmaların yanı sıra, bakanlıklar ile yürüttüğümüz yatırımlarda da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor" diyen Başkan Çalışkan: "Çevre yolu, Piri Reis Vadisi, Hızlı Tren Hattı, Alt ve Üst Geçitlerde çalışmalar aralıksız sürüyor. Tüm bu devam eden çalışmalara geniş açıdan bakıldığı zaman Karaman adeta şantiye alanına döndü. Karamanımız için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Haber Merkezi