Karaman SMMMO, 7256 sayılı kanun kapsamındaki başvuruların, kovid-19 Pandemi riski nedeniyle kurumlara gitmeden e-Devlet, GİB, SGK internet siteleri üzerinden yapılabileceğine dair bilgilendirme duyurusu yayınlandı.

Konuyla ilgili olarak yapılan duyuru ise şöyle;

“Değerli Meslektaşımız,

7256 sayılı Yapılandırma Kanunu uyarınca; borçluların kapsama giren Kurum alacaklarını yapılandırabilmeleri için 31/12/2020 tarihi mesai bitimine kadar ilgili üniteye/birime şahsen, posta yoluyla, e-Devlet üzerinden veya 31/12/2020 saat 23.59'a kadar e-Sigorta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

İşverenin 7256 sayılı kanuna göre; istihdam teşviklerinden yararlanabilmesi için destek kapsamına giren sigortalısını www.sgk.gov.tr adresinden giriş yaparak; "e-SGK/İşveren/işveren Sistemi/Teşvikten Faydalanılacak Sigortalı Tanımlama" ekranlarında yer alan "4447 Sayılı Kanun Geçici 28. Madde-ilave İstihdam Desteği" menüsü vasıtasıyla tanımlaması gerekmektedir. Bunun dışında, işverenlerin sosyal güvenlik il/merkez müdürlüklerine başvurmasına gerek bulunmamaktadır.

Ayrıca vergi mükellefleri 7256 sayılı kanuna göre vergi borçlarını www.ivd.gib.gov.tr adresine giriş yaparak; "Yapılandırma İşlemleri/7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Tecil İşlemleri/7256 Başvuru Formu" menüleri vasıtasıyla yapılandırma başvurusunda bulunabilirler.

COVID-19 pandemi tedbirleri kapsamında Meslek Mensuplarımızın kendilerinin ve müşterilerinin sağlığı için 7256 sayılı kanun kapsamında yapılacak olan başvurularının e-Devlet üzerinden elektronik ortamda yapmalarını tavsiye ediyoruz.

Bu sayede, başvuruların insan sağlığı açısından riskin en aza indirildiği en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde yapılması mümkün olacaktır."