Türkiye Satranç Federasyonu tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen “Sokakta Satranç Var” etkinliği Karaman Satranç İl Temsilciliği tarafından sokaklara taşındı. Her yıl büyük ilgi gören etkinlik bu yılda şehrin tarihi ve kültürel mekânlarında devam ediyor. Satranç İl Temsilcisi Mustafa Eroğlu’nun koordinesinde gerçekleştirilen satranç etkinlikler 19 Eylül Pazar gününe kadar farklı şehrin farklı mekânlarında devam edecek.

Konuyla ilgili olarak açıklamada buluna Eroğlu: “Türkiye satranç sporunda buluşuyor, satranç için sokağa çıkıyor" diyerek herkesi bu etkinliğe davet eden TSF Karaman İl Temsilcisi Mustafa Eroğlu: “Satranç sadece salonlarda, kapalı mekânlarda oynanan bir spor değil. Her yıl bu etkinlikte de gösterdiğimiz gibi, satrancı her yerde her koşulda oynayabilirsiniz. Mücadelenizin yeri, zamanı önemli değil. Satranç sporu yaparken herhangi bir engelinizin önemi yok. İşte tam da bu sebeple, her yıl daha büyük bir coşku ile katılımcı sayımız artıyor ve keyifle spor yapıyoruz. Gençler, çocuklar, aileler, dede torunlar, herkes aynı keyfi sürmek için dışarı çıkıyor ve satranç ile buluşuyor” dedi.

NEY EŞLİĞİNDE SATRANÇ OYNADILAR

Karaman’da her yıl düzenlenen “Sokakta Satranç Var” etkinliği renkli görüntülere sahne olamaya devam ediyor. Bu yıl özellikle ney eşliğinde düzenlenen satranç etkinliği ise vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda ney eşliğinde satranç oynayan gençler, hem satranç oynamanın tadını çıkardı hem de neyin huzurlu sesinde müzik ziyafeti yaşadı.