Meteorolojiden alınan bilgilere göre; 24.12.2016 tarihi itibariyle yağan kar miktarının 1950 yılından bu yana ölçülen en yüksek seviyede olduğu belirtildi.

Aralıksız dört gün boyunca ilimizi etkisi altına alan kar yağışının, meteorolojiden alınan tahminler ve veriler çerçevesinde önümüzdeki hafta içerisinde de etkisini göstereceği belirtildi.

1980 yılından itibaren ilimiz merkezinde ölçülen en yüksek kar kalınlığı 26 Mart 2003 tarihinde 44 cm olarak tespit edilmiştir. İlimizde son 60 yıl içerisinde en yüksek kar yağışı gerçekleşmiş olup, kar kalınlığı il merkezinde 63 cm olarak gerçekleşmiştir.

İlimiz 26 Aralık 2016 Pazartesi günü itibariyle yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girerken kar yağışının Salı gününden itibaren ilimizi terk etmesi beklenmektedir.

Kış ayının bereketli geçtiği ilimizde yağan kar özellikle çocuklar için bir eğlence aracı haline dönüştü. Uzun süren kuraklığın ardından yağan kar, özellikle çiftçiler ve halk arasında büyük bir mutluluk yaşatırken, eğitim – öğretimin tatil edilmesiyle de çocukların yağan kar ile birlikte yaşadıkları sevinç ve mutluluk ise hafızalarda görülmeye değer hatıralar bıraktı.