Yayınlanan yazılı basın açıklamasında; “Şehitlerimiz ciğerimizi parça parça etti. Ne söylesek içimizdeki hüznü ve hıncı gideremeyiz. Biliyoruz bu millet şehitlerinin kanını yerde bırakmaz. Biliyoruz şehadet yeniden diriliştir. Biliyoruz bin yıldır bu toprakların mücadelesini veriyoruz. Ama yine otuz üç kere vuruluşumuz içimizi yakıyor, bütün hücrelerimiz yanıyor. Bugün topyekûn bir yürekle karşılık verme günüdür. Birlik beraberliğimizi pekiştirme günü, Çanakkale ruhuyla hareket etme günüdür. Rabbim bizlere, bu millete, askerimize, ailelerimize, devletimize, ordumuza, güç, kuvvet, sabır, metanet ve muzafferiyet nasip eylesin…

Evet! Yüreğimizden vurulduk…

Yiğitlerimiz can evinden vurulurken; bizler ruhumuzdan vurulduk!

Yiğitlerimizin damarlarından kanlar akarken, bizlerin ruhundan kanlar boşaldı! Gözyaşlarıyla birlikte…

Yüzyıllardır kapanmayan ve hep taze kalan bu yaramız yine kanamaya başladı!

Bu topraklarda yaşamanın, adaleti sağlamanın, insanlığın değerini yüksekte tutmanın bedeli olarak yiğitlerimiz can verdi!

Dünyevi amaçlar için yaşayan insanlar ölmek için yaşarken; hak, adalet, insanlık için ölen yiğitlerimiz yaşamak ve yaşatmak için can vermiştir; bu kutlu yolda.

Bu yiğitlerin toprağa değen her damla kanı tarihe bir şahit olarak geçerken mahşerde de bir nur olacaktır bu mücadeleyi verenlere ve onlara destek olanlara.

Yüreğimize kor bir ateş düşüren bu kara gün, sözlerin tümünü boşa çıkarmış, acıların en büyüğünü aziz milletimize yaşatmıştır. İçerisinde her türlü melaneti, zalimliği ve vahşeti barındıran Emperyalizmin, Ortadoğu’yu tozlaştırma, insansızlaştırma ve cehennemi dünyaya taşıma gayesinin sonucunda sadece acının hâkim olduğu bir coğrafya bizlere dayatılmaktadır.

Biz millet olarak buna asla izin vermeyeceğiz. Şehadet özlemiyle imanını siper eden milletimiz bin yıllardır devam eden mücadelesini yine kararlılıkla sürdürecektir. Devletimizin ve ordumuzun yanındayız. Kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle vatan için canımızı seve seve vermeye hazırız.  

Bu ahlaksız ve hukuksuz bir savaştır!

Dolayısıyla vuruşma hukuku ve ahlakından yoksun düşmanlarımızın her türlü hilesine karşı mücadele veren Mehmetçiğimizin hakkı tutup kaldıracağına olan inancımız tamdır.

Karaman Sivil Toplum Platformu olarak kutlu menzillerine ulaşan şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, acılı ailelerine, milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadeleri kullanıldı.