Konuyla ilgili olarak yapılan basın açıklamasında; “Uzun zamandır bu salgın musibeti sebebiyle milletçe, ümmet olarak ve bütün dünya insanlığı olarak sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz ve bu zor zamanlar görünen o ki mübarek Ramazan-ı Şerif'de de  devam edecek. Bu kutlu günleri de içimiz buruk geçireceğiz. Ama bilmeliyiz ki bugün evde kalarak yürüteceğimiz bir savaş var. Bu savaşta en büyük mücadeleyi sorumlu davranıp izolasyona uyan ve evinde kalanlar veriyor. Evet bu salgın süreci ekonomik maliyetler ve ticari faaliyetler açısından ciddi yaralar açmakta, esnafımız, dar gelirlimiz ve bütün milletimiz açısından kapanması zor boşluklar oluşturmaktadır. Ama bu süreç uzadıkça bu ağır maliyetler artacak ve hem maddi hem manevi çok daha büyük kayıplara sebebiyet verecektir. Hepimiz sorumlu davranmak zorundayız. Gerçekten zorunlu haller dışında evinde kalanlar bu sürecin kahramanlarıdır.  Evde kalınma süresinin artmasına bağlı olarak yaşanan bunalmışlık hissi, Ramazan arefesi olmasına bağlı gereğinden fazla ihtiyaç temini ve havaların ısınmaya başlamasıyla beraber milletin kendini dışarıya atma isteği iyice arttı ve maalesef olumsuz örnekler çoğalmaya başladı. Bunun hepimiz açısından büyük bir vebal olduğunun farkında olmalıyız. Sorumsuzca davranmak sadece bizi değil bütün ekonomik ve sosyal maliyetleriyle beraber bütün ülkeyi vuracaktır. Bunun ne büyük bir vebal ve ağır bir yük olduğu öte dünya bilincine sahip insanların malumudur. Dışarda geçirilen her saat içerde geçirmek zorunda kalacağımız günlerin ve ayların sayısını artıracaktır. Ve bunun maliyeti ağır olacaktır. Bu kul hakkını ihlaldir. Bunun hesabını veremeyiz. Lütfen sabırlı olalım ve gerçekten zorunlu haller dışında evde kalmaya devam edelim, zorunlu hallerde de sosyal mesafeyi mutlaka koruyalım. Ayrıca resmi ve yetkili ağızlar dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar etmeyelim. Yöneticilerimizin aldıkları kararlara titizlikle uyalım. İnşallah sürecin sonuna geliniyor ama yapılacak her sorumsuzca hareket süreci sil baştan tekrarlamamıza sebep olur ki bunun faturasını hepimiz ağır öderiz. Bu süreci dayanışmayla, yardımlaşmayla, tefekkürle, içimizi ve kalbimizi arındırmakla, okumakla ve ailemize zaman ayırarak geçirmeliyiz. Şu anda mübarek üç ayların içindeyiz ve birkaç gün içinde Ramazanı Şerifi idrak etmeye başlayacağız. Bu mağfiret ayının arefesinde iyi bir insan, salih bir kul olma sorumluluğumuzu yeniden hatırlamalıyız. Bu kutsal Ramazan ayını, bu rahmet ayında inen Kur'an'la ve onun anlamıyla meşgul olarak, Peygamber Efendimizin hayatını yeniden okuyarak ve onun yaşadığı zorlukları tefekkür ederek geçirmeli, Yüce Peygamberimizin sözlerini yeniden hatırlamalıyız. Bu dünyanın bir imtihan yeri olduğunu ve hepimizin yaptığımız ya da yapmamız gerekipte yapmadığımız şeylerden hesaba çekileceğimizi yeniden tefekkür etmeliyiz. Şimdi tekrar içimize, tekrar gönlümüze, tekrar kalbimize dönme zamanı yani gönül evimize dönme ve evde kalma zamanıdır. Buna dikkatle hassasiyet göstermeliyiz.

Devletimiz, yetkililerimiz, ilgililerimiz, sağlık çalışanlarımız, gıda ve temel ihtiyaç tedarikçilerimiz, yardım kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve Vefa Sosyal Destek Gruplarımız üzerlerine düşen sorumlulukları bihakkın yerine getirmeye çalışıyorlar. Hepsinden Allah razı olsun. Biz de onlara en büyük yardımı evde kalarak yapabiliriz.

Bu zor günlerde herkesi kul hakkını gözetmeye ve kardeşlik hukukuna daha dikkatle riayet etmeye çağırıyoruz.

Bu sıkıntılı sürecin bir gün son bulacağına ve bunun bir imtihan olduğuna inanıyoruz.

Bu imtihanda bazıları sorumsuzluk, stokçuluk, karaborsacılık, cimrilik ile hatırlanacak, buna karşın Allah katında ve insanlar nezdinde bazı insanlar ise sorumlu davranışları ve iyilikleri ile hatırlanacaktır. Attığımız her adımdan, aldığımız ve de verdiğimiz her nefesten sorumlu olduğumuzu unutmayalım.

Hep birlikte bir olma, salgınla ilgili kurallara dikkatle itina gösterme, moralleri yüksek tutma, asla umutsuzluğa düşmeme ve dayanışma zamanıdır.

Bu bağlamda Karaman STK Platformu olarak bütün STK’ları ve yardımsever Karaman halkını 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ hareketine katkıda bulunmaya davet ediyoruz.

Bu kapsamda gerek Kızılay ve gerekse diğer yardım kuruluşlarımıza da yardım etmeleri için çağrıda bulunuyoruz. Sabırlı ol, sorumlu ol ve evde kal Karaman... İnşallah aydınlık günler yakındır... Bu süreçte kaybettiğimiz kardeşlerimize Allah'tan rahmet ve geride kalan ailelerine ve milletimize sabrı cemil niyaz ediyor, hastalarımıza acil şifa bulmaları için dua ediyoruz. Ramazanı Şerifiniz mübarek olsun. Rabbimiz Ümmeti Muhammedi ve bütün insanlığı hastalık, afet, salgın ve sair felaketlerden korusun. Allah Teâlâ bu beladan bizleri halas eylesin ve ayrıca yaşadığımız musibetlerden de ibret almamızı, kendimize çeki düzen vermemizi nasip eylesin” ifadeleri kullanıldı.