İŞGEM Toplantı Salonunda yapılan toplantıya; Vali Fahri Meral, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Oktay ve Teknopark Genel Müdürü Ali Kantürk katıldı.

Toplantı, Teknopark Genel Müdürü Ali Kantürk’ün Karaman Teknopark’ın kuruluşundan bugüne kadar olan süreci anlatan sunumuyla başladı. Divan Başkanlığını Yeminli Mali Müşavir Mehmet İlhami Yavuz’un yaptığı genel kurul toplantısında katılımcılar Teknopark’a ilişkin düşüncelerini ifade ettiler.

Toplantının sonunda bir konuşma yapan Vali Fahri Meral, “Teknoparkların bir ilin ve ülkenin sosyo - ekonomik olarak kalkınmasında çok büyük öneme sahip olduğunu, Teknoparklarda yazılımlar, tasarımlar, ürün ve üretim konularında Ar-Ge çalışmaların yapıldığını, bu anlamda da bir ülkenin kalkınmasında bilgi ve teknolojinin olmazsa olmaz olduğunu, bunun içinde Karaman Teknopark’a atanmış ve seçilmişlerin yanında, sivil toplum kuruluşlarının ve özel sektör temsilcilerinin de destek vermesi gerektiğini” ifade etti.

Teknopark’ın Karaman’a ve ülkemize hayırlı olması dileklerinde bulunulmasının ardından toplantı sona erdi.