Türkiye Ekonomi Şurası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili Bakanların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirildi.

Hisarcıklıoğlu, Şura’nın yaptığı konuşmada, 1 yıl önce başlatılan Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’nın yıl dönümü dolayısıyla şehitleri andı, gazilere şifa diledi.

Oda ve borsa başkanlarının, tüm ülkede ve yerelde hangi ekonomik sıkıntıları yaşadıklarını tespit ettiklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Biz şimdi tüm bunları, il bazında ve ayrıca bakanlıklara göre tasnif ediyoruz. Şuradan sonra tamamını size ve her birini ilgili kamu kurumlarına ileteceğiz. Elbette, bizler için en önemli teşvik, bugünkü gibi devletimizi yanımızda görmek." diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ( TOBB) İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda düzenlenen Ekonomi Şurası'nın açılış konuşmasını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, market ve mağazalardaki fahiş fiyatların, ekonominin iyi yöndeki sinyallerine rağmen düşüş göstermemesine tepki göstererek, herkesi vicdana, insafa ve ahlaka davet ettiğini belirtti.

Erdoğan "Ülkemizin geçtiğimiz yıl yaşadığı ekonomik dalgalanmada, bazı kesimler iyi imtihan vermedi. Mal ve hizmet fiyatlarındaki akıl ve ahlak dışı artışların üzerinde hep birlikte düşünmeliyiz. Devlet, bu süreçte reel sektörün ve milletimizin üzerindeki yükleri azaltmak için elinden geleni yaptı. Son dönemde yaşanan hadiseler karşısında kendimizi sorguya çekmek zorundayız. Faiz oranları düşmüş, enflasyon oranları düşmüş ama marketlerde fiyatlar düşmüyor." diyerek fiyatların azaltılmasına yönelik çağrıda bulundu.

Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş şura ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada; “Tüccar ve sanayicilerimizin faaliyetleri esnasında karşılaştığı genel ve bölgesel sorunlar ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri oda ve borsalarımızın görüşleri ve talepleri doğrultusunda, çalışmalarımızın sonuçları Bakanlar ve bürokratlar ile yapılan görüşmeler ile toplantıda ele alındı.

Sorunların çözüm yollarının araştırılması, ticaret ve sanayinin önündeki engeller ile çözüm önerileri için görüşlerimizi ilettik. KDV oranları, elma satışlarındaki kayıt dışılık, tarımsal üretim miktarlarındaki yıllar itibari ile oluşan aşırı farklar ve ürün prim desteğinin her bölge için aynı olması gibi sorun ve çözüm önerilerini ilettik” dedi.