Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Tohum firmasının üreteceği hibrit ayçiçeği tohumluğu için Kazımkarabekir İlçe merkezi ve Mecidiye, Karalgazi köyleri ile Kisecik, İslihisar, Demiryurt, Eminler, Çiğdemli, Mesudiye ve Kaşoba köylerini kapsayan araziler Özel Üretim Alanı olarak belirlenmiştir.

Belirtilen bölgelerde firma ile sözleşmeli hibrit ayçiçeği üretecek olan çiftçilere ait parsellere 2.000 m mesafede tohumluk üretimi haricinde ayçiçeği üretimi yapmak yasaktır. Özel üretim alanları ile ilgili bu yasağa uymayarak tohumluk harici ayçiçeği ekimi yapan çiftçilere 7.294,91 TL para cezası kesilerek ürünü imha edilecektir.

Duyurular ilgili ilçe ve köylerde 7 gün süre ile askıda kalacak ve ilanı yapılacaktır. Ayrıca yerel basın ile http://www.karaman.tarim.gov.tr internet sayfasından ve Ziraat Odası Başkanlığı tarafından mesaj göndermek şeklinde duyurusu yapılmıştır. İlan ve askıdan 7 gün sonra itirazlar yapılacak, daha sonra yapılan itirazlar değerlendirilmeyecektir.” denildi.