TRT İç Yapımlar Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve 2019 yılında çekimlerine başlanan “Taş Mektuplar” adlı belgeselin ilk bölümü yarın yayınlanacak. Danışmanlığını Prof. Dr. Ahmet Taşağıl’ın yaptığı ve Doç. Dr. Atakan Akçay’ın sunduğu belgeselin ikinci bölümünde gazetemiz yazarı Osman Ülkümen ile Karaman’da yapılan röportaj yer alacak. Karaman’ın tanıtımında büyük katkı sağlayacak olan belgeselde, eğitimci ve araştırmacı Ülkümen’in ilimizde bulduğu kaya resimlerinin hakkında TRT Avaz kanalında izleyicilere bilgiler aktarılacak.

TRT AVAZ kanalında her hafta bir bölümü yayınlanacak olan belgeselin birinci bölümünün ilk yayını 19 Nisan Pazartesi 22.30’da yayınlanacak. Karaman’ın konu olduğu ikinci bölüm ise bir hafta sonra aynı gün, aynı saatte izleyicilerle buluşacak.

Belgeselin Karaman’ın da tanıtımına önemli katkı sağlayacağına dikkat çeken Osman Ülkümen: 2019 yılında çekimine başlanan “Taş Mektuplar” adlı belgesel yarın ilk bölümü ile yayınlanıyor. İkinci bölümde Karaman’da benimle yapılan röportajda yayınlanacak. Karaman ve ilçelerinde bulduğumuz Kaya resimleri yer almakta. Binlerce yıl öncesinden bize bırakılan, taşa yazılan mektuplar. Karaman’ın da tanıtımına önemli katkı. Lütfen seyredelim ve binlerce yıl öncesinden bize neler bırakmışlar görelim.  TRT İç Yapımlar Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan “Taş Mektuplar” belgeseli Anadolu’daki Türk varlığının tarihçesini anlatıyor. Belgeselin birinci bölümü Anadolu’da tespit edilmiş kaya resmi alanlarının kimlere ait olabileceği, bu resimlerin ne anlattığı ve ne zaman yapıldığı araştırılıyor. Dört bölümden oluşan belgeselin diğer bölümlerinde Anadolu’da var olan Orhun Harfleriyle yazılmış yazıtlar, kurgan mezarlar ve ilk gelen boyların bıraktığı diğer unsurlar anlatılacak” dedi.