Başkanlar, yayınladıkları mesajda; “O gece ülkesi için, vatanı için teröristlere karşı zafer kazanmamızı sağlayan tüm vatandaşlarımız dünyaya örnek olacak nitelikte büyük bir destan yazmıştır. Bu millet demokrasiyi 15 Temmuz’da bütün dünyaya göstermiştir.

Yaşanan süreçte ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Karaman’ımızda da değerli hemşehrilerimiz, siyasi partilerimiz ve sivil toplum örgütlerimiz başta olmak üzere tüm dinamiklerimiz, hain darbe girişiminin öğrenildiği ilk andan itibaren ortaya koyduğu irade ile birlik ve beraberlik ruhunun bütün sorunların üzerinden gelmek için en önemli güç kaynağı olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen alçak darbe girişimine karşı aziz milletimiz, kadını, erkeği, yaşlısı, genciyle canını ortaya koyarak kendi iradesine ve özgürlüğüne yapılan bu haince saldırıya karşı dimdik bir duruş sergileyerek, yeniden bir dirilişe imza atmıştır. Bir milletin asıl gücünün tankı, topu, tüfeği değil, imanlı ve inançlı evlatları olduğunun bir kez daha tescillendiği, bundan böyle hiçbir gücün, milletin ve iradesinin rehin veya teslim alınamayacağının hukuk dışı yol ve yöntemlerle iktidar değişikliği yapamayacağının dosta ve düşmana öğretildiği gündür. Bu memleket şehit kanlarıyla sulanarak vatan yapılmıştır, vatan uğruna nice canlar feda edilmiş Çanakkale’de, Sakarya’da, Kurtuluş Savaşında, son olarak 81 ilin meydanlarında bütün dünya buna şahit olmuştur. Bundan sonra bize düşen görev birbirimizi daha çok severek kenetlenmek, birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışarak ülkemizi güçlendirmek ve muasır medeniyetler seviyesine taşımaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, destansı ve şanlı direnişimizin dördüncü yılında hain terör örgütünü bir kez daha lanetliyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan müdafaasında şahadet şerbeti içen tüm şehitlerimize, istiklali ve istikbali için canı pahasına ülkesini savunan 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Ailelerine, tüm sevenlerine başsağlığı dileklerimizi bir kez daha yineliyor, hainlere karşı verilen mücadele yaralanan gazilerimize en derin şükranlarımızı sunuyoruz.. Kardeşliğimiz, milli ruh ve dayanışmamız daim olsun” dediler.