Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin 40. Maddesi 31. Fıkrası gereğince “(31) Yetki belgesi sahibi üyelerin, sayısal takograf kullanılması zorunlu olan ve yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı bulunan taşıtları için sayısal takograf ünitelerindeki verileri, taşıtların trafiğe çıktığı tarihten itibaren (Mülga ibare:RG-15/11/2019-30949) (…) aylık dönemler halinde elektronik ortamda arşivlemek ve bu veriyi (Değişik ibare:RG-15/11/2019-30949) takip eden ay Bakanlıkça belirlenen kart verme otoritesine göndermek zorundadır. Bu fıkraya uymayan yetki belgesi sahiplerine her taşıt için 2 uyarma verilir.” hükmüne amirdir.

Yukarıda belirtildiği üzere yetki belgesi türleri içinde veri yükleme zorunluluğu bakımından herhangi bir ayrım veya muafiyet söz konusu değildir.

Bu çerçevede;

1-Yetki belgesi sahibi  ise,

2-Yetki belgesi eki taşıt belgesindeki taşıtlarda sayısal takograf kullanıyor ise,

veri göndermek zorundadır.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan; “Odamızda kayıtlı olmadıkları için Oda Kayıt Belgesi alamayan Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde adlarına K1, K2 ve K3 yetki belgesi düzenlenmiş, aracında takograf bulundurması zorunlu olan, hususi taşımacılık yapan ve ticari faaliyetine şahıs firması olarak devam eden gelir vergisi mükellefleri” nin de şirket kartı alabilmelerine yönelik Genelgede gerekli düzenleme yapılacaktır” dedi.